Frezarka do wszystkiego. Medium. Stal ze stałą bramą.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 86
- Kontakt:
Pod stołem mam sprzęgło kłowe i jest to samo. Więc to nie wina paska.
Pasek da się obrócić palcami o 60' więc pi razy oko tyle co się poleca na forum. Nie jest to wina naciągu.
Mikrokrok ustawiony na 12800ppr. Więc powinno być w miarę miękko.
Mam śrubę 5mm na obrót.
Rezonans jest przy ok 300mm/min czyli przy 60 obr/min - 1 obr/sek.
Gozd trafił. Silnik jest z ośką pojedyńczą. 11Nm na 3,6A to był chybiony zakup.
Jak się trafi ekstra kasa, to serwa welcome to. Będzie szybciej, ciszej i z pętlą sprzężenia zwrotnego.
Pasek da się obrócić palcami o 60' więc pi razy oko tyle co się poleca na forum. Nie jest to wina naciągu.
Mikrokrok ustawiony na 12800ppr. Więc powinno być w miarę miękko.
Mam śrubę 5mm na obrót.
Rezonans jest przy ok 300mm/min czyli przy 60 obr/min - 1 obr/sek.
Gozd trafił. Silnik jest z ośką pojedyńczą. 11Nm na 3,6A to był chybiony zakup.
Jak się trafi ekstra kasa, to serwa welcome to. Będzie szybciej, ciszej i z pętlą sprzężenia zwrotnego.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 20
Chyba, że tłumik udało by Ci się zamontować na kole HTD. Innego rozwiązania nie widzę.
Wkopałeś się z tymi krokówkami chłopie... Ja u siebie będę prawdopodobnie w sobotę poruszał swoją maszyną. Z tego co testowaliśmy z Kolegą mheli to 7m/min śmiga bez problemu i nie tak łatwo to zatrzymać. Śruba 10mm skoku, silniki 2 oraz 3Nm.
Wkopałeś się z tymi krokówkami chłopie... Ja u siebie będę prawdopodobnie w sobotę poruszał swoją maszyną. Z tego co testowaliśmy z Kolegą mheli to 7m/min śmiga bez problemu i nie tak łatwo to zatrzymać. Śruba 10mm skoku, silniki 2 oraz 3Nm.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2014, 16:58 przez gozdd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 86
- Kontakt:
Tak, ale do napędzania tych krokówek macie pewnie w miarę sensowne prądy. Te moje są lepsze do hamowania osi niż napędzania.gozdd pisze:Chyba, że tłumik udało by Ci się zamontować na kole HTD. Innego rozwiązania nie widzę.
Wkopałeś się z tymi krokówkami chłopie... Ja u siebie będę prawdopodobnie w sobotę poruszał swoją maszyną. Z tego co testowaliśmy z Kolegą mhecza to 7m/min śmiga bez problemu i nie tak łatwo to zatrzymać. Śruba 10mm skoku, silniki 2 oraz 3Nm.
Kamarowe dwa tysiące wyglądają tak.
Zmniejszyłem prędkość obróbki tego jajka, żeby dłużej się męczyć tym widokiem. Masochizm...
[youtube][/youtube]
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 20
Mam nadzieję, że nikt się nie obrazihecza pisze:mheli + hecza = mhecza

W sumie wszyscy z Cz-wy, można by coś wykombinowaćhecza pisze:Jeśli Kolego chcesz zakładać spółdzielnie - to czemu nie.

Z jednej strony nie głupie... Ale tu chyba nie chodzi tylko o rezonans paska.Dudi1203 pisze:Wg mnie trzeba dodać rolke prowadzącą pasek, zmieni częstotliwość rezonansową paska.