U mnie się sprawdza instalacja dmuch-sik251mz pisze:Tego nie wiedziałem...Dudi1203 pisze:Zeby ładne powierzchnie byly bez wydmuchu sie nie obejdzie
)
Druga maszynka - ploter z ruchomą bramą
-
Alvar4
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 7
Musisz szukać po firmach i po portalach sprzedaży maszyn. Sam szukałem takiej wiertary jak ma Dudi ale to raczej nieosiągalne jest. Najprędzej znajdziesz płytę traserską która jest niezłym fundamentem do takiej maszyny. Ale ceny to tez różnie.
Możesz poszukać wiertarki współrzędnościowej która też jest dobra bazą na maszynę. Ewentualnie jakiejś elektrodrążarki która jest wdzięcznym materiałem na maszynkę.
Jak Ci nie zależy na dużym polu roboczym to mam dostęp do płyt traserskich 1000x750 lub 1000x800 mm w cenie około 1000 zł +vat.
Możesz poszukać wiertarki współrzędnościowej która też jest dobra bazą na maszynę. Ewentualnie jakiejś elektrodrążarki która jest wdzięcznym materiałem na maszynkę.
Jak Ci nie zależy na dużym polu roboczym to mam dostęp do płyt traserskich 1000x750 lub 1000x800 mm w cenie około 1000 zł +vat.

-
Dudi1203
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 104
Prace nareszcie ruszyły, czwarta os na ukończeniu. Elektronika podłączona, CAM ogarnięty, aluminium pofrezowane. Na jutro odrobina gwintowania i jesli dojdą kolka od sponsora (troche sie zawiodłem bo zamowienie z 8mego jeszcze nie dotarlo, mimo ze wszystko co zamawialem na stanie było).

I na koniec mały wypadek, na szczęście niz poza frezem nic nie ucierpiało. Na zdjęciu frez fi10

I na koniec mały wypadek, na szczęście niz poza frezem nic nie ucierpiało. Na zdjęciu frez fi10

Ostatnio zmieniony 15 sty 2014, 00:59 przez Dudi1203, łącznie zmieniany 1 raz.
-
gaspar
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 24
- Kontakt:
Ładnie, ładnie. Napisz lepiej wszystkim jakie serwo będzie to ganiać.
Co do kółek od sponsora to ja zamówiłem w weekend tapery i dzisiaj doszły
Co do kółek od sponsora to ja zamówiłem w weekend tapery i dzisiaj doszły
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie