ja w takic przypadkach wiercę otwór o średnicy rdzenia śruby...ja tam i tak upierałbym się za nawiercaniem chociaż przez jedną sklejkę tak by wiertło zaznaczyło miejsce w drugim elemencie ...
Video realizacja z budowy frezarki CNC DiD
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 8
Witam
gensto sklejkie panie mata ale jak jest mniejszy przekrój to potrafi zrobić pstryk czekam na drugi filmik.....
Kobita angielskie seriale ogląda to ja oglądam " AskWoodMan " i teraz mam po polsku małą wideotekę - " youtubotekę " do obejrzenia całkiem całkiem choć dla stolarza z zawodu to większość jest oczywista więc pozwalam sobie po paru piwkach oglądać i komętować w stylu - " powarznie ?? " albo " chyba tego nie przefrezujesz "...
dziwnie się dziewczę patrzy ...
Pozdrawiam
gensto sklejkie panie mata ale jak jest mniejszy przekrój to potrafi zrobić pstryk czekam na drugi filmik.....
Kobita angielskie seriale ogląda to ja oglądam " AskWoodMan " i teraz mam po polsku małą wideotekę - " youtubotekę " do obejrzenia całkiem całkiem choć dla stolarza z zawodu to większość jest oczywista więc pozwalam sobie po paru piwkach oglądać i komętować w stylu - " powarznie ?? " albo " chyba tego nie przefrezujesz "...

dziwnie się dziewczę patrzy ...

Pozdrawiam
Jeśli broń zabija ludzi , to długopisy robią błędy ortograficzne ...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 15
Dwa razy musiałem to przeczytaćfus23 pisze:gensto sklejkie panie mata

Projekt od początku był dobry. Teraz już na pewno będzie ok. Sprawdź tylko jeszcze wszytko pod kątem dojścia do śrub, bo może się okazać, że jest coś nie możliwe do złożenia. Bo jak się jakiś kawałek przykręci to nie można dość do śrub od łożysk czy prowadnic, albo czegoś innego i będzie lekka wtopa. Sam w jednym miejscu tak się załatwiłem.mitek pisze:Troszkę zmian i chyba już koniec...
Betonowo-aluminiowy ploterek
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 15
Wszystko jest bardzo ciężko przewidzieć, ale wygląda dobrze.mitek pisze:Starałem się zwracać na to uwagę no ale wyjdzie w praniu
Liczę na dużo filmików z komentarzami w trakcie prac, od cięcia sklejki, przez skręcanie i montaż elementów po frezowanie

Betonowo-aluminiowy ploterek
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 21
- Kontakt:
Wrzeciono zajmuje sporo miejsca ale zastrzały są największe jakie mogą być... Na tyle by można było ściągać je i zakładać wygodnie.
Co do mocowania krokowki to mam nadzieje że wystarczy... są tam dwie sklejki mocowane raz czołowo raz do płaszczyzny osi Z poza tym trzyma to tylko silnik bo śruba jest mocowana samymi łożyskami mocowanymi bezpośrednio do Z.
Ale dla pewności przeglądnę
Dzięki.
Co do mocowania krokowki to mam nadzieje że wystarczy... są tam dwie sklejki mocowane raz czołowo raz do płaszczyzny osi Z poza tym trzyma to tylko silnik bo śruba jest mocowana samymi łożyskami mocowanymi bezpośrednio do Z.
Ale dla pewności przeglądnę

Dzięki.
Coś jest niemożliwe do czasu... gdy przyjdzie ktoś kto nie wie że jest to niemożliwe i to zrobi 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Jak już chcesz zastosować taka frezarkę co na rysunku to ja proponuje zamontować ja bez podstawy, prawdopodobnie sama frezarka ma luzy na prowadnicach (rurkach), idealnym rozwiązaniem byłby BOSCH GMF 1600 (słabsza, ale i tańsza MAKITA RT0700CX2J) tylko ta cena. Oczywiście jeżeli ma to być frezarka tylko do maszyny to kress wystarczy ale wnioskuje ze to ma być frezarka używana do innych prac na warsztacie