Mój pierwszy ploter 400x300x250(350)
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 88
czyli wszystko powinno być dobrze??
Rozwiercać rozwiertakiem H7 i nic się nie martwić??
Czy temperatura otoczenia ma znaczenie w tym przypadku?? Teraz trochę chłodno jest więc otwór mniejszy i rozwiertak weźmie więcej. Jak wezmę do domu to czy nie powiększy się to wszystko?? Podgrzać przed rozwiercaniem??
Rozwiercać rozwiertakiem H7 i nic się nie martwić??
Czy temperatura otoczenia ma znaczenie w tym przypadku?? Teraz trochę chłodno jest więc otwór mniejszy i rozwiertak weźmie więcej. Jak wezmę do domu to czy nie powiększy się to wszystko?? Podgrzać przed rozwiercaniem??
-
Przed chwileczką odebrałem części
Jutro powinna być gotowa rama i można robić pierwsze przymiarki, pomiarki itd

Pierwszy raz mam do czynienia z silnikami krokowymi. Były wilgotne po podruży. Może coś tam w środku się skroplić i uszkodzić??
Jeden z nich chodził o wiele ciężej niż pozostałe, jak do tej pory trochę odpuścił ale od czasu do czasu łapie go coś i nie idzie palcami go ruszyć. Łożyska?? Kroki są wyczuwalne tylko blokade ma.

Jutro powinna być gotowa rama i można robić pierwsze przymiarki, pomiarki itd

Pierwszy raz mam do czynienia z silnikami krokowymi. Były wilgotne po podruży. Może coś tam w środku się skroplić i uszkodzić??
Jeden z nich chodził o wiele ciężej niż pozostałe, jak do tej pory trochę odpuścił ale od czasu do czasu łapie go coś i nie idzie palcami go ruszyć. Łożyska?? Kroki są wyczuwalne tylko blokade ma.
-
-
PrzydatnaG3d pisze: I przydatna rzecz w czasie szukania par przewodow

Jak już jesteśmy przy silnikach, to jak by koledzy połączyli ośmio kabelkowy silniczek do sterownika aby miał jak najlepsze osiągi?? Równolegle, szereg??
Jakie są różnice na poszczególnych połączeniach?? Wady, zalety....
Tak swoją drogą jeszcze sobie nie pomierzę itp. Rama nie zrobiona. Powiedziałem mu aby się nie śpieszył, więc się nie śpieszy.... hehe

Koniec tygodnia może.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Były zimne. Jak otworzyłeś w ciepłym pomieszczeniu to się para skropliła. Nie, w środku nie ma nic co się może od wilgoci uszkodzić. Chyba, że łożyska zardzewieją.majkel1987 pisze:Pierwszy raz mam do czynienia z silnikami krokowymi. Były wilgotne po podruży.
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/silniki_krokowe.htmmajkel1987 pisze:to jak by koledzy połączyli ośmio kabelkowy silniczek do sterownika aby miał jak najlepsze osiągi?? Równolegle, szereg??
Jakie są różnice na poszczególnych połączeniach??
na dole strony
Betonowo-aluminiowy ploterek
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm