ee tam takie palenie. R1 to jakby wdychał powietrze w mieściekamar pisze:Ta paczka akurat szkodzi na potencję
silnik krokowy hybrydowy vs normalny - opinie
-
Dudi1203
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 2
Już zaczeli, na poludniu jakis profesorek od 7 bolesci zaprojektował most na styk. Nie przewidział tylko, że będzie potrzeba wywiercenia dziury do badań asfaltu po budowie. No i z tego powodu most trzebabyło zamknąć, bo nie wytrzymałby obciążeńkamar pisze:Dla mnie to raczej współczynnik bezpieczeństwa. Aż się boję gdy tak wykształcone konstruktory zaczną budować mosty i wyjdzie im z obliczeń że może być dwa razy lżejszy![]()
-
mc2kwacz
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 30
Tak Dudi, oczywiście z pewnością otwór testowy spowodował utratę właściwości mostu. Macie tam więcej takich "legend opozycyjnych" na śląsku? 
--
I dlatego właśnie napisałem, że żeby być dobrym mechanikiem, nie potrzeba umieć czytać i pisać. Tzw złotą rączką, który złoży czy też naprawi prawie każdą prostą maszynę czy to tokarkę czy frezarkę. A nie takim, który projektuje samolot, który potem lata jak trzeba nawet bez badań modelu.
Jeśli ktoś nie ma inżynierskiego zmysłu, to mu żadne wykształcenie nie pomoże. To prawda. Ale śmieszne jest bagatelizowanie znaczenia i możliwości nauki przez osoby, którym nie dane było jej zaznać
Są tysiące konstrukcji bardzo udanych i pojedyncze przypadki patałachów nic tu nie zmieniają. Znacznie łatwiej spotkać "zawodowego budowlańca" który nie potrafi dobrze zrobić prostego zbrojenia.
Kamar, i na co to jest dowód? Że wystarczająco wolno chodząca maszyna na krokowcach nie robi błędów? Pewnie że nie robi. Tylko że nie o tym mowa.
P.S. Ktoś dał ciała projektując logo wytwórcy na otworze. Czyli: wszystko PRAWIE dobrze
--
I dlatego właśnie napisałem, że żeby być dobrym mechanikiem, nie potrzeba umieć czytać i pisać. Tzw złotą rączką, który złoży czy też naprawi prawie każdą prostą maszynę czy to tokarkę czy frezarkę. A nie takim, który projektuje samolot, który potem lata jak trzeba nawet bez badań modelu.
Jeśli ktoś nie ma inżynierskiego zmysłu, to mu żadne wykształcenie nie pomoże. To prawda. Ale śmieszne jest bagatelizowanie znaczenia i możliwości nauki przez osoby, którym nie dane było jej zaznać
Kamar, i na co to jest dowód? Że wystarczająco wolno chodząca maszyna na krokowcach nie robi błędów? Pewnie że nie robi. Tylko że nie o tym mowa.
P.S. Ktoś dał ciała projektując logo wytwórcy na otworze. Czyli: wszystko PRAWIE dobrze
-
IMPULS3

- Posty w temacie: 14
Ale nikt nie bagatelizuje, natomiast z własnego doświadczenia powiem że mam sporo znajomych inż. którzy coś tam o czymś słyszeli ale nadal pletą głupoty. Pełnoprawny inż., to bedzie dopiero wtedy jak coś zacznie robić,dojdzie praktyka i koledzy po fachu którzy coś podpowiedzą, a taki prosto po studiach to se może poteoretyzować.mc2kwacz pisze:Jeśli ktoś nie ma inżynierskiego zmysłu, to mu żadne wykształcenie nie pomoże. To prawda. Ale śmieszne jest bagatelizowanie znaczenia i możliwości nauki przez osoby, którym nie dane było jej zaznać
A taki zwykły mechanik, no cóż ale chyba powoli odchodzi w zapomnienie, może pozostanie gdzies w zakładzie w którym są w razie czegoś inni, ale w wiekszości aby być złotą raczką to trzeba mieć sporą wiedzę wykraczającą poza tą którą sie nabyło do tej pory a świat pędzi więc trzeba chociaż próbować go gonić a do tego czytanie i pisanie wierz mi jest potrzebne...
-
kamar

- Posty w temacie: 36
- Kontakt:
Kompletna ignorancja co do czasu potrzebnego na taką robotę.mc2kwacz pisze: Kamar, i na co to jest dowód? Że wystarczająco wolno chodząca maszyna na krokowcach nie robi błędów? :
Coś mi się zdaje że moje trzy klasy szkoły powszechnej dały lepszy efekt niż twoje fakultetymc2kwacz pisze: Ale śmieszne jest bagatelizowanie znaczenia i możliwości nauki przez osoby, którym nie dane było jej zaznać:
Zmarnowane pieniądze podatników.
-
mc2kwacz

- Posty w temacie: 30
Kamar, dobrze to ująłeś - zdaje Ci się 
Własne logo na otworze...
Od razu widać kapiący PROFESJONALIZM 
W ogóle to bardzo zabawne, jak mechanik puszy się nad elektronikiem, że jest "słabszym" mechanikiem od niego:)
Impuls, i dlatego właśnie , w niektórych zawodach, w których szkody mogą być poważne, czy to w medycynie czy w budowlance, wymagany jest staż do uprawnień, z którymi dopiero można robić rzeczy odpowiedzialne. A system - cóż, żaden nie jest doskonały. Pewna grupa patałachów oraz ludzi nieodpowiedzialnych, zawsze się prześlizgnie.
Własne logo na otworze...
W ogóle to bardzo zabawne, jak mechanik puszy się nad elektronikiem, że jest "słabszym" mechanikiem od niego:)
Impuls, i dlatego właśnie , w niektórych zawodach, w których szkody mogą być poważne, czy to w medycynie czy w budowlance, wymagany jest staż do uprawnień, z którymi dopiero można robić rzeczy odpowiedzialne. A system - cóż, żaden nie jest doskonały. Pewna grupa patałachów oraz ludzi nieodpowiedzialnych, zawsze się prześlizgnie.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2013, 19:05 przez mc2kwacz, łącznie zmieniany 1 raz.