Garażowe CNC plazma + wrzecionko A.D.2011 - 2013
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 142
Miki nie przejmuj się, ja 3 m-ce temu też do tego siadałem tak samo zielony
G3d: czy potrafisz robić mostki ? Ja póki co bez problemów ustawiam mostki tam gdzie chcę, tak wysokie jak chcę i pod takim kątem jak chcę, ale udaje mi się to tylko na kształcie narysowanym w heeksie:

w przypadku zaimportowanego stepa mostki teoretycznie są, ale mi nie działają

G3d: czy potrafisz robić mostki ? Ja póki co bez problemów ustawiam mostki tam gdzie chcę, tak wysokie jak chcę i pod takim kątem jak chcę, ale udaje mi się to tylko na kształcie narysowanym w heeksie:

w przypadku zaimportowanego stepa mostki teoretycznie są, ale mi nie działają

Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

-
Ok, temat opanowany
- mostki są takie i tam gdzie ich potrzeba:

ale nie wiem jak w sposób trwały dopisać nowe narzędzie ? Teraz mam tak, że po zamknięciu programu tracę wszystkie nowe narzędzia. Żeby tak jeszcze naszła kogoś ochota do pogrzebania w Pythonie i zrobienia helikalnego wejścia w materiał
. W programie są zdaje się funkcje gwintowania, to byłoby o co się zaczepić

ale nie wiem jak w sposób trwały dopisać nowe narzędzie ? Teraz mam tak, że po zamknięciu programu tracę wszystkie nowe narzędzia. Żeby tak jeszcze naszła kogoś ochota do pogrzebania w Pythonie i zrobienia helikalnego wejścia w materiał

Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 9
Wszystko widac na filmieMlKl pisze:Zainstalowałem to sobie, i popróbowałem. Twój tutorial zakłada znajomość podstaw, dla mnie skeczyki i mesze to hebrajszczyzna

Sketch to poprostu jakikolwiek plaski rysunek, mesh to w tym wypadku bryla 3d [nie czepiac mi sie uproszczen

Jacek - mostki widze juz ogarnales

Co do tooltable to po kliknieciu na gorze w TOOLS na dole w opcjach masz import/export calej tabeli.
Najlepiej ustawic wszystkie i dac save as default.
Co do helikalnego [haha ale slowo] wejscia, to najlepiej zaczepic sie tego http://opensourcedesigntools.blogspot.c ... pt360.html
i tego
http://opensourcedesigntools.blogspot.c ... ta-to.html
Niestety pytonga nie znam i nie mam czasu poznawac.
-