Frezarka...od projektu do realizacji....
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 201
- Kontakt:
serwa maja 160 W a dokładnie opisać je można tak:Wodzu pisze:Jaka moc ma to serwo.
Serva firmy Electro Craft (USA)
Moment znamionowy: 0,39Nm przy prądzie 4,1A
Moment maksymalny: 1,27Nm przy prądzie 12A
Prędkość znamionowa 4000 rpm
Napięcie znamionowe: 45V
Dodam że po wstępnych testach na maszynie spisują się bardzo dobrze..
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
będą te parametry ale jak przeniosę sterownik na maszynę , to oczywiście poinformuję ..Wskazania licznika błędów (W- Wrap), i czas pracy ?
na focie poniżej pierwsze strojenia...
- Załączniki
-
- uhu.jpg (47.03 KiB) Przejrzano 3698 razy
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
Pomogłem...

-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
dawno nic nie pisałem 
zakupiłem wrzeciono w ciemno po lekkim przebiegu w opłakanym stanie ale po kolei:
Na fotach widać stan tego wrzeciona w jakim dojechało do mnie
Po zdemontowaniu tego wytaczaka w co było wyposażone okazało się że jest to stożek morse'a 2 . Akurat miałem takie stożki i tulejki do mocowania frezów więc spasowało od razu oczywiście po lekkiej przeróbce i nacięciu gwintu by można ta większa nakrętką wyciągać te stożki.Zabrałem się też za dorobienie obudowy na wentylator chłodzący oraz puszkę tam gdzie znajduję się kostka zaciskowa..efekty widać na fotach teraz pozostaję sprawdzenie całości , falownik już kupiony a malowanie ostateczne po zakończeniu testów . Oczywiście silnik udało się po części zidentyfikować : wstępnie ustaliłem że to wrzeciono firmy PERSKE , przynajmniej wymiary katalogowe zgadzają się .
P.S
Dwie pierwsze fotki przedstawiają podobne wrzeciona też firmy Perske.
Dodam , że robiłem próby osi Z bo to kolejne 20 kilo przybyło dla tej osi , film dołączę a serwo niczego sobie to podnosi i opuszcza . A serwa oczywiście od kolegi Faronira moc 160 W radzą sobie bez żadnego problemu.

zakupiłem wrzeciono w ciemno po lekkim przebiegu w opłakanym stanie ale po kolei:
Na fotach widać stan tego wrzeciona w jakim dojechało do mnie

Po zdemontowaniu tego wytaczaka w co było wyposażone okazało się że jest to stożek morse'a 2 . Akurat miałem takie stożki i tulejki do mocowania frezów więc spasowało od razu oczywiście po lekkiej przeróbce i nacięciu gwintu by można ta większa nakrętką wyciągać te stożki.Zabrałem się też za dorobienie obudowy na wentylator chłodzący oraz puszkę tam gdzie znajduję się kostka zaciskowa..efekty widać na fotach teraz pozostaję sprawdzenie całości , falownik już kupiony a malowanie ostateczne po zakończeniu testów . Oczywiście silnik udało się po części zidentyfikować : wstępnie ustaliłem że to wrzeciono firmy PERSKE , przynajmniej wymiary katalogowe zgadzają się .
P.S
Dwie pierwsze fotki przedstawiają podobne wrzeciona też firmy Perske.
Dodam , że robiłem próby osi Z bo to kolejne 20 kilo przybyło dla tej osi , film dołączę a serwo niczego sobie to podnosi i opuszcza . A serwa oczywiście od kolegi Faronira moc 160 W radzą sobie bez żadnego problemu.
- Załączniki
-
- machine_z7aluminum_l.jpg (95.9 KiB) Przejrzano 3659 razy
-
- vs60 - podobne.gif (17.44 KiB) Przejrzano 4198 razy
-
- stan opłakany.jpg (104.01 KiB) Przejrzano 3644 razy
-
- Stożek po rozkręceniu.jpg (212.49 KiB) Przejrzano 3645 razy
-
- mocowanie freza.jpg (198.01 KiB) Przejrzano 3649 razy
-
- pasuje.jpg (121.19 KiB) Przejrzano 3655 razy
-
- coraz bliżej.jpg (111.79 KiB) Przejrzano 3654 razy
-
- mocowanie.jpg (104.39 KiB) Przejrzano 3649 razy
Pomogłem...
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 19
- Kontakt:
Porządne! W końcu czołg dostał działo i to odpowiednie do gabarytów 

https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie