Może kiedyś będę miał humor na szukanie skąd się takie dziwne zachowanie wzięło - od kilku miesięcy projekt leży na półce i zbiera kurz, a ja ganiam jak mrówka i nie mam kiedy go odkurzyć

piotr_olbrysz pisze:Widzę że opowidzialność spadnie na moje barki ( bo uwzględnił Pan moje sugestie). Jak coś bedzie nie tak to wezmę do testów.jarekk pisze:No to przymiarka:
dodał bym jeszce diodę 1.5KE lub SMC zabezpieczającą 1.5KE47 lub 1.5KE43 na zasilaniu mostka ale wartość zależy od producenta diody i Pana zasilnia. Czasami takie diody po prostu trzeba przetestować pod kątem napięcia przebicia. Dioda taka musi gwarantować VCC < Vmax MOSFET dla I=Imax diody.
[ Dodano: 2012-10-24, 17:53 ]a nie było przypadkiem oscylacji przy szybkim sterowaniu? i czy DeadTime był poprawny?Raven pisze:Jest to o tyle ciekawe, że push/pull na tranzystorach ładował bramkę wolniej od drivera
To prawda. Niemniej jednak parametry układu należy traktować z ostrożnością i w zależności od obudowy podzielić przez 3..5x - przynajmniej według mnie. I pogodzić się z faktem że 4 warstwowa płytka to jednak konieczność, bo nie ma łatwego sposobu przyczepienia tu radiatora ( ewentualnie może jakiś lutowany do PCB by się nadał)lu-dzik pisze:Brak dobrego odprowadzenia ciepła.