Do głębokości ok 10mm z zagłębieniem ok 1mm jest przyzwoicie. Sorry za wprowadzenie w błąd..

Typowa chinszczyzna jak we wszystkich tanszych maszynach.Witam w tym wątku.
Rozważam kupno tego plotera (XMD 32).
Zaciekawiły mnie informacje o przeróbkach - udoskonaleniach.
Jeżeli moge prosić kolegów , którzy posiadają tę maszynę i ją już trochę eksploatują , o opinie.
- jak spisują się prowadnice liniowe ( czy nie za cienkie) ?
- śruby pociągowe, luzy ?
1.5Nm. Wymieniac nie ma sensu.- silniki krokowe, (sprzedawca informuje, że mają 2Nm) jak jest naprawdę, na jakie maksymalnie można je zmienić wykorzystując istniejące mocowania
Dziala, tak, tak.- jak się spisuje wrzeciono i falownik, czy jest możliwość zał/wył z poziomu programu oraz programowe ustawienie obrotów?
No to juz musisz sam ocenic. Ja mam ekran dotykowy, nie mam pilota.- czy warto zamawiać oferowany pilot zdalnego sterowania (za netto 900 zł)
Nie. To samo mozna kupic za polowe tej kwoty.- czy warto zamawiać chłodzenie freza ( za netto 1400zł),
Ja tez bylbym wdziecznydasza77 pisze:...
Gdyby Gaspar podpowiedział mi gdzie kupić ( albo szukać ) używanej XMD - to będę wdzięczny. Przeglądałem Allegro - i nic.
Co to jest dokładnie i czy jest to niezbędne przy zmianie sterowania?Czekam jeszcze na sterowanie wektorowe wrzecionem w zakresie 0-10V