Piła taśmowa DIY
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 25
No właśnie narazie niebardzo
. A nie przecież jest zrobiona prawie cała elektryka. Materiału się też nazbierało
. Jest blacha na koła, przewalcowane obręcze, i materiał na wysięgnik obrotowy i trochę materiału ma imadło Plan na ten tydzień to zrobić koła. Tylko że przy okazji musze mojego TIG-a przenieść do większej obudowy i drugą na plazme zrobić . Temat napewno będę odgrzewał tylko czasu brakuje żeby coś zrobić 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 25
Ze sztywnością to nawet sam się zastanawiam choć niepowinno być źle. Jak sobie dziś podliczyłem ile mnie ta piła już kosztowała to się kwota robi choć to i tak mniej od tanich maktek-ów na piłeczkę 1600 mm. Swoje zrobił napęd bo to 700 zł było. Całe szczęście że prawie cały materiał już jest.
Jedną zaletę będzie ta piła miała w porównaniu do fabrycznych. Chce ją do pionu muc postawić żeby sobie na stole pociąć.
Mam pytanie do posiadaczy markowych pił. Jak są wykonane bieżnie w kołach, czy mają ranty, jeśli tak to czy jest on pod kątem prostym do bieżni i czy dobrze ustawiona piła goni zębami poza kołem czy po bieżni?
Jedną zaletę będzie ta piła miała w porównaniu do fabrycznych. Chce ją do pionu muc postawić żeby sobie na stole pociąć.
Mam pytanie do posiadaczy markowych pił. Jak są wykonane bieżnie w kołach, czy mają ranty, jeśli tak to czy jest on pod kątem prostym do bieżni i czy dobrze ustawiona piła goni zębami poza kołem czy po bieżni?