Tokarka CNC ze złomu już toczy :)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 10
jak do tokarki to ip-m niecały tysiąc złotych i taktowanie 125khz
spokojnie wystarcza i zapitala , stabilniejsze to jest od zwykłaego lpt bo wypełnienie sygnału step jest idealne
wierz mi lub nie ale krokówki całkiem inaczej brzmią na csmio
polecam wiecej wiejść wyjść no i potencjometry obrotów i posówów no i przetwornik DAC na sterowanie wrzecionka
pracuje na 2 tokarkach pod csmio a kiedyś bawiłem sie z rok swoją mini tokarką na lpt i to są 2 swiaty
polecam goraco
spokojnie wystarcza i zapitala , stabilniejsze to jest od zwykłaego lpt bo wypełnienie sygnału step jest idealne
wierz mi lub nie ale krokówki całkiem inaczej brzmią na csmio
polecam wiecej wiejść wyjść no i potencjometry obrotów i posówów no i przetwornik DAC na sterowanie wrzecionka
pracuje na 2 tokarkach pod csmio a kiedyś bawiłem sie z rok swoją mini tokarką na lpt i to są 2 swiaty
polecam goraco
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 154
- Kontakt:
http://w82.wrzuta.pl/film/7118pakSD3D/p ... _home_made
I mały pokaz pracy CNC - wałek z nierdzewki przetaczany z fi 22 na 15
I mały pokaz pracy CNC - wałek z nierdzewki przetaczany z fi 22 na 15
Ostatnio zmieniony 22 lip 2012, 00:46 przez MlKl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 154
- Kontakt:
Płyta podstawy ma półtora metra długości i 56 cm szerokości. Docelowo suport ma mieć ruch ok 100 cm. Na tę chwilę porusza się ok połowy tego. Posuw poprzeczny też jest tymczasowy - choć spisuje się całkiem dobrze. Ale odczuwam na nim ewidentnie brak miejsca:

Aktualnie walczę z dość skomplikowanymi detalami dla kolegi z forum, i to jest choinka imaków i noży pod jedną operację. Jak to wreszcie ustawię i zadziała, nagram filmik.

Aktualnie walczę z dość skomplikowanymi detalami dla kolegi z forum, i to jest choinka imaków i noży pod jedną operację. Jak to wreszcie ustawię i zadziała, nagram filmik.