Rozmyślam o 16x5 na obu osiach, obawiam się, że będę miał kłopot z miejscem na nakrętkę pod 25. Czy tak można ? To mała frezarka FWE 16kamar pisze:Dałbym 25x5 i 16x5
Frezarka CNC z elektrodrążarki i inne "wynalazki"
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
Zetka zostanie zbudowana od podstaw, na prowadnicach i śrubie kulowej. Cały zespół zetki będzie przykręcony tam, gdzie umieszcza się głowicę pionową. Ponieważ powstanie od podstaw, jest większy luz, jeżeli chodzi o wymiary.kamar pisze: a co z zetką ?
Obecny napęd Z zachowam, będzie można ręcznie zwiększyć zakres ruchu pionowego.
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
Dobrze się domyślasz, apetyt rośnie w miarę jedzenia. Mam na chodzie drugą, większą pionową, mogę więc rozebrać mniejszą. W razie potrzeby dorobienia czegoś, nie zostanę z ręką w nocniku
Propozycją jestem zainteresowany, jak zawsze. Daj szczegóły na maila.

Propozycją jestem zainteresowany, jak zawsze. Daj szczegóły na maila.
-
Na razie robię wstępne założenia, podłączyłem się do tego wątku, ponieważ zostałem zainspirowany przez kol. Kamara i w zasadzie kopiuję jego pomysł.BYDGOST pisze:to może już przyszła pora na założenie oddzielnego tematu
Jak ruszę z konkretną robotą, to założę nowy temat o charakterze "dziennika budowy".
Z niecierpliwością czekam na wspomnianą propozycję.BYDGOST pisze:miałbym ciekawą propozycję.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 262
- Kontakt:
kamar pisze:Wolnego miejsca
Cicho, przez zimę mamy zrobić porządek, a to trudniejsze niż modernizacje
Wprawdzie pśnęło się o jedną zimę ale coś się zaczyna dziaćqqaz pisze:akurat, całymi dniami siedzisz na forum, faje palisz, pety na podłodze, kable jak liany w puszczy z każdej strony zwisają ( operator to jak małpa w gaju się czuje) a tu gadanie o porządku?kamar pisze:..mamy zrobić porządek
![]()

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
eeee no lux malina , jeszcze wybielić ściany i będzie jak na salonachkamar pisze:Wprawdzie pśnęło się o jedną zimę ale coś się zaczyna dziać

O ile to są takie zwykłe gładkie gresy to musisz uważać na rozchlapaną emulsję lub olej , a nawet wodę . Można się dość dobrze przejechać

Pozdrawiam , Michał.