OUS 1 - wersja katowicka
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 87
Najpierw Kolega pracuje na Wielki pijar OUS-a, a teraz się dziwi, że cena maszynek rośnie.
Chcieć to jedno, dostać to drugie. Ostatecznie sprzęt jest wart tyle ile klient zapłaci.
Szerokie pole do targowania.
Oryginalne zagospodarowanie "pustostanu" po kolumnie
W mojej ocenie lepiej wygląda, gdy służy do mocowania lampki oświetlającej pole pracy
.
Chcieć to jedno, dostać to drugie. Ostatecznie sprzęt jest wart tyle ile klient zapłaci.
Szerokie pole do targowania.
Oryginalne zagospodarowanie "pustostanu" po kolumnie

W mojej ocenie lepiej wygląda, gdy służy do mocowania lampki oświetlającej pole pracy

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 86
Wiem ze OUS jest wartosciową maszynką ale bez przesady....nie posiada ona gitary i kolumny, zero osprzętu i jeszcze niezadbana...lekko przesadził gosciu a co do tego ze "pracuje na pijar" to inna sprawa -jestem zachwycony tą maszynką ale wydaje mi sie ze ten kto to wystawił na alledrogo nie ma chyba pojęcia co to do końca jest-potwierdzeniem moze byc np: nieznajomosc nazwy tokarki-ten kto sie interesuje tokarstwem raczej wie na czym pracuje , w aukcji nie widze nazwy;)
w pustostanie lepiej prezentuje sie kolumna niż lampa
.Czemu masz tam lampe? nie masz kolumny?Jakby co to jeszcze kolumne drugą mam;)
w pustostanie lepiej prezentuje sie kolumna niż lampa

OUS-1 TSA-16 Mn-80a
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 87
Mam dwie maszynki , mam dwie kolumny ( stereooswiecimskie pisze: w pustostanie lepiej prezentuje sie kolumna niż lampa.Czemu masz tam lampe? nie masz kolumny?Jakby co to jeszcze kolumne drugą mam;)

Maszynka i tak w dobrym stanie. Wadziłem OUS-a któremu jakiś "myśliwy" odciął uchwyt kolumny

- pewnie nie mógł zrozumieć do czego taki dziurawy garb w tokarce może się przydać.
Ciekawe co z tego zrobił ?

-
http://allegro.pl/tokarka-ous-1-i2019934374.html - tu jest te rozwiązanie.Pisalem do goscia to powiedzial ze "zadowalaloby mnie 1150 zl lecz mysle ze na aukcji cena będzie wyższa" no i sie przeliczył.Na początku pisał zebym to ja zaproponował cene bo on nie wie ile jest warta bo "dostał ją w rozliczeniu "- gdy aukcja sie skończyła i napisałem mu ze nie dostał tyle ile sie spodziewał to odpisał że "i tak leżała i sie kurzyła" więc ktoś tu kogoś proboje zrobic w konia...
OUS-1 TSA-16 Mn-80a
-
Pytalem dzis w szkole o osprzęty-konikow juz nie ma na sprzedarz.Jakby odlewni nie zlikwidowali 3 lata temu to produkcja czesci do OUS-a bylaby pewnie dosc spora a ze odlewni juz nie ma to czesci tez nie ma....krążyły ploty ze mają otwierać na nowo odlewnie ale to raczej nie prawda.
P.S Do bogdana: oprocz OUS-a mam także TSA;).I jeszcze jedno : co masz na myśli pisząc "Mam TSA i tez nie ma się czym podniecać"?
P.S Do bogdana: oprocz OUS-a mam także TSA;).I jeszcze jedno : co masz na myśli pisząc "Mam TSA i tez nie ma się czym podniecać"?
OUS-1 TSA-16 Mn-80a
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 103
Bogdan nie ma ous-a dlatego nie czuję mięty
... Nie mogę wyjść z podziwu do tych chorych cen , na prawdę przecież to nie jest jakiś rarytas , tokarka nie jest dokładnie zrobiona , praktycznie ideał dla modelarza walczącego w drewnie , za niewiele większe pieniążki można nabyć używany sprzęt z zachodu . A ci walą po 2000zł za pół ous-a , żeby chociaż to było 100% kompletne i nie zardzewiałe , ech szkoda gadać 

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 125
- Kontakt:
Zbaczamy z kursu i zaraz skończymy jak pewien statek ( wodny lub powietrzny, do wyboru
).
W ramach przygotowań do falowania, mała zmiana mocowania silnika, doszła sprężyna co bym przepukliny aby nie dostał.

Uploaded with ImageShack.us
A gdybym potrzebował ekstremalnych momentów, - a lubię widok kręcących się kół zębatych, pasowych i innej maszynerii( ach, te parowozy
) - zostawiłem sobie tę możliwość. Ale w innym układzie. W pionie też będzie działać. Tu szczegóły:

Tylko pasek <> 850 mm będzie potrzebny.
Nie za bardzo wierzyłem, ale ta mała zaraza faktycznie wciąga
.

W ramach przygotowań do falowania, mała zmiana mocowania silnika, doszła sprężyna co bym przepukliny aby nie dostał.

A gdybym potrzebował ekstremalnych momentów, - a lubię widok kręcących się kół zębatych, pasowych i innej maszynerii( ach, te parowozy

Tylko pasek <> 850 mm będzie potrzebny.
Nie za bardzo wierzyłem, ale ta mała zaraza faktycznie wciąga

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 19