Dodając coś jeszcze od siebie a propo tych zmian prędkości obrotów . Zostałem wczoraj poproszony o przeprojektowanie przekładni napędzającej pasy transmisyjne z chlebem typu ---Padła nam zwolnica mechaniczna ... Czy masz , jakiś silnik i falownik i czy nie dotoczysz kół pasowych do dwóch pasów ... ---
Po wstępnych oględzinach okazało się że nie potrafili dobrać parametrów do SILNIKA DWUBIEGOWEGO

i z chęcią się zamieniłem na mój lepszy 1 biegowy , ma się te szczęście , tak że mój ous-ik nabył darmową elektryczną przekładnie 2 biegową , dla potomnych fotka :

jak widać przynajmniej dla mnie połączenie jest banalnie proste, tłumaczę kolegom "nieelektrycznym"
L1 , L2 , L3 - to jest nasze napięcie/prąd który dokładamy bezpośrednio z sieci lub falownika
JEŚLI NASZ -
-1 silnik ma wyprowadzenia u ,v , w [jest bez możliwości zmiany podłączenia gwiazda/trójkąt ] i tam podłączamy nasze L1 , L2 , L3 z gniazda/falownika
-2 silnik ma wyprowadzenia u1 v1 w1 , u2 v2 w2 [można samemu sobie go połączyć w gwiazda/trójkąt - po samodzielnym połączeniu dodajemy fazy L1 , L2 , L3
-3 silnik ma wyprowadzenia jak na zdjęciu powyżej , schemat oczywiście należało by przekręcić o 90st w lewo względem zacisków , ale do zdjęcia nie chciał się trzymać

- jak widzicie na logikę w środku mamy schowane jak by dwa silniki 3f , w konkretnym przypadku połączone obydwa w gwiazdę , czarne grube kreski na schemacie to mosiężne blaszki łączące . Co do masy w porównaniu do silnika polskiego żeliwiaka[600w] , różnica masy pomijalna pokrywki i wiatrak są plastikowe , obudowa stojana ze stopów lekkich
ps : odnośnie wariatorów przykład z życia : wiertarka 3f/750w , E-1516BVL/400 , zakres obrotowy wrzeciona 150 - 2150 regulowany wariatorem jest dość znaczny , dla ous-a chyba aż nadto wystarczający , tak że działamy panowie , działamy !
z pozdrowieniami podpisał zimnej krwi praktyk ;
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam