Nie ubliżając nikomu - nie ma tyle cel więziennych na świecieBYDGOST pisze:W pudle będą Ci co zadają głupie pytania!
HYDE PARK maszynowy
-
tomolc
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: HYDE PARK maszynowy
Mam nadzieje że kolega kamar się nie obrazi ze w jego wątku pokazuję moje wynalazkikamar pisze:Witam.
Zakładam ten temat dla kolegów lubiących oglądanie nietypowych projektów, maszyn czy przyrządów. Proszę o aktywny udział, żebyśmy mieli co oglądać.
Projekt wykonawstwo mojego autorstwa

Maszyna do pozycjonowania kształtowych opakowań gdzie na wejściu opakowania wchodzą z prawdopodobieństwa a na wyjściu są wypozycjonowane zawsze ta sama stroną (chodzi o opakowania prostokątne z dwoma polami wklęsło-wypukłymi).Pozycjoner działa na wydajności 15.000 tys/h
-
tomolc
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Właśnie wiem zdjęcie robione już na linii u klienta a doświetlenie słabekamar pisze:Jeszcze gdybyś nie oszczędzał na oświetleniu![]()
To jeszcze z (lepszym doświetleniem) układ transportu opakowań tz bezosprzętowykamar pisze:Ten wątek właśnie po to jest !!
Tez mojego projektu

Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, 10:56 przez tomolc, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mariuszbroda
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 6
Witam,
to nie było głupie pytanie-co będzie w tych pudłach...
Kiedyś nadzorowałem w zespole linię produkcyjną,jedna z maszyn(pakowczka) pracowała nieustannie na 3 zmiany...
Średnio w ciągu 8 godzin pakowała 5 tysięcy skrzynek,każda skrzynia po zapakowaniu ważyła prawie 20 kg...
Maszyna była w całości wykonana ze stali,z dużym zapasem.
Jednak w czasie tej katorżniczej pracy czesto ulegała awariom,pękały stalowe elementy konstrukcji od nieustannych wstrząsów.
Podziwiając, Panie Bydgost,konstrukcje Pana Kamara-zapytałem o zawartość pudeł,będąc raczej pewnym,że waga ich jest mała, ponieważ konstrukcja Pana Kamara jest głownie aluminiowa.
Pomyslałem także,że na tym etapie linii produkcyjnej(jeżeli ta maszyna jest elementem linii produkcyjnej,czego nie wiem) pudła są pewnie jeszcze puste.
Do tego stopnia przeżyłem uwagę Pana Bydgosta,że musiałem to napisać
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2011-11-21, 02:53 ]
Ponieważ to,co robi Pan Kamar i inni to poważna sprawa,nie jakiś tam grawerunek jelenia,żeby dodać prestiżu rozwijającemu się tematowi naszło mnie :"Pan
"
to nie było głupie pytanie-co będzie w tych pudłach...
Kiedyś nadzorowałem w zespole linię produkcyjną,jedna z maszyn(pakowczka) pracowała nieustannie na 3 zmiany...
Średnio w ciągu 8 godzin pakowała 5 tysięcy skrzynek,każda skrzynia po zapakowaniu ważyła prawie 20 kg...
Maszyna była w całości wykonana ze stali,z dużym zapasem.
Jednak w czasie tej katorżniczej pracy czesto ulegała awariom,pękały stalowe elementy konstrukcji od nieustannych wstrząsów.
Podziwiając, Panie Bydgost,konstrukcje Pana Kamara-zapytałem o zawartość pudeł,będąc raczej pewnym,że waga ich jest mała, ponieważ konstrukcja Pana Kamara jest głownie aluminiowa.
Pomyslałem także,że na tym etapie linii produkcyjnej(jeżeli ta maszyna jest elementem linii produkcyjnej,czego nie wiem) pudła są pewnie jeszcze puste.
Do tego stopnia przeżyłem uwagę Pana Bydgosta,że musiałem to napisać
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2011-11-21, 02:53 ]
Ponieważ to,co robi Pan Kamar i inni to poważna sprawa,nie jakiś tam grawerunek jelenia,żeby dodać prestiżu rozwijającemu się tematowi naszło mnie :"Pan
-
kamar
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 72
- Kontakt:
Coś mi się zdaje ,że prestiż buduje się trochę inaczejmariuszbroda pisze: Ponieważ to,co robi Pan Kamar i inni to poważna sprawa,nie jakiś tam grawerunek jelenia,żeby dodać prestiżu rozwijającemu się tematowi naszło mnie :"Pan"
Załadowane, wyjeżdżające pudełko waży od 3 do 5 kg. Tu nie ma stresu, gorzej jest z waleniem górnego siłownika ładującego. Tłumienie wewnętrzne siłownika i amortyzatory hydrauliczne trochę pomagają.
-
BYDGOST
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 4
Ja wiem, doskonale wiem, ale ja już jestem taki, że gdy można coś palnąć, żeby było weselej to nie mogę się opanować i ..... No właśnie. Teraz bardzo przepraszam.to nie było głupie pytanie-co będzie w tych pudłach...
I tak samo jak kol.kamar jestem za tym, żeby tego "Pan" nie używać bo jeśli ludzie się szanują to nie potrzeba. W tej sprawie już dosyć zostało powiedziane. Temat jest bardzo poważny, więc wracajmy do "pudła", tzn. do maszyny z pudłami.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
mariuszbroda
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 6
Chłopaki ja żartowałem z tym "Pan"...
ja jestem niepoprawny,żarty trzymają się mnie nawet w kostnicy (znaczy nie ja jeszcze,znajomy tam nie wiem po co leżał)
Muszę się jednak pilnować,bo jestem w stanie przekonać z kamienną twarzą,a nawet się rozpłaczę,że np.właśnie wybuchła wojna,pakować się,bo spie......my.
Pozdrawiam.
ja jestem niepoprawny,żarty trzymają się mnie nawet w kostnicy (znaczy nie ja jeszcze,znajomy tam nie wiem po co leżał)
Muszę się jednak pilnować,bo jestem w stanie przekonać z kamienną twarzą,a nawet się rozpłaczę,że np.właśnie wybuchła wojna,pakować się,bo spie......my.
Pozdrawiam.