konstrukcja z aluminium niedokonczona
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
witam
co to bedzie to okaże się po ostatecznym montażu
teraz jest w trakcie poprawek
testy wstepne były ok aczkolwiek było kilka uchybień
funkcja drukarki niespełniła moich oczekiwń a turbina wrzeciona okazała się za mała i niezasysała odpowiedniej ilości kurzu
pozatym rozdzielczość i precyzja ,wrzeciono w nowym uchwycie dodana poprzeczna rama bramy
pozdrawiam
co to bedzie to okaże się po ostatecznym montażu
teraz jest w trakcie poprawek
testy wstepne były ok aczkolwiek było kilka uchybień
funkcja drukarki niespełniła moich oczekiwń a turbina wrzeciona okazała się za mała i niezasysała odpowiedniej ilości kurzu
pozatym rozdzielczość i precyzja ,wrzeciono w nowym uchwycie dodana poprzeczna rama bramy
pozdrawiam
- Załączniki
-
- pierwsze testy bez uwzględnienia wymiarów
- 21.jpg (34.48 KiB) Przejrzano 1598 razy
-
- 22.jpg (39.16 KiB) Przejrzano 1556 razy
-
- podwalina pod nową maszynę dla tych co cenią sztywność i moc
- 23.jpg (43.52 KiB) Przejrzano 1556 razy
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
no no nie ma co narzekać , też do swojej planuje taką podbudowe..andysu pisze:podwalina pod nową maszynę dla tych co cenią sztywność i moc
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
"mistrzu" - a w twojej konstrukcji to chyba obliczenia nie były najważniejszym priorytetem...dla jasności chodzi mi o ta konstrukcje:)bartuss1 pisze:proporcje wytrzymałościowe maszyny i podpory chyba nie pasują wzajemnie do siebie
https://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2252
i nie że bym był złośłiwy...

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
- Kontakt:
to se policz jak chcesz - rozpiętośc belki 2300, przekrój 60x40x3 podparty na koncach 40x40x3 , przykręcony do blatu 28mm, siły skupione działają skrajnie (łozyska bramy w osi X), dynamicznie mozna wziąc pod uwagę pohodną po czasie przesunięcia wózka z wrzecionem i przesuniecie bramy o jakiś wektor, i moge zapewnić że jest jeszcze duzy zapas wytrzymałości, a jak mnie uczono, konstrukcji nie powinno się przesztywniać biorąc pod uwagę model ekonomiczny chociazby 

https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Hm, jeśli kolega buduje za swoje pieniążki to może robić co dusza zapragnie.bartuss1 pisze:konstrukcji nie powinno się przesztywniać biorąc pod uwagę model ekonomiczny chociazby
Zawsze może "stojaczek" wykorzystać pod inną sztywniejszą konstrukcję.
Troszkę wyrozumiałości dla kogoś kto buduje za swoje pieniądze.
Czasami Twoje wypowiedzi powodują przerost formy nad treścią. Zastanawiam się czy Twoja wiedza przekłada się w znacznej części na praktykę, bo jeśli są to tylko złośliwe komentarze to powinieneś je ograniczyć.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie