Frezarka i plazma w jednym
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 23
Witamkamar pisze:Nooo, wygląda coraz konkretniej. Co myślisz ze stołem ? Podwiesisz go pod ramą, bo chyba nie na tych nóżkach. No i ten program sterujący, ale to już moje skrzywienie
Dokładnie to mam w planie ,podwiesic wanne do ramy konstrukcji,ruszto i nalać do niej 300L wody.To'' dzieło'' troche mi schodzi ,ale to tylko przez nadmiar pracy zawodowej.Pozdrawiam oczekujacych i niecierpliwych.Kamar ukłon w strone FYA.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 30
komputer jest stacjonarny więc to raczej nie jest w tym problem na razie wysyłamy sterownik na gwarancje jednak nie może być tak łatwo i kolejny kłopot film chyba najbardziej pokaże o co chodzi
sytuacja powtarza się tak ciągle raz wypali 3 otwory raz 1 za którymś razem gdy przeskakuje łuk pilotujący wyskakuje nam na machu reset i maszyna staje wina HF?
i teraz tak:
kable ekranowane(silniki, krańcówki),
obudowa sterownika uziemiona,
założone filtry przeciwzakłóceniowe w sterowniku,
komputer na listwie filtrującej
przewód palnika jak widać nie idzie z resztą kabli,
agregat odsunięty od całego sprzętu ok 2m
w czym jeszcze może być problem? maszyna też powinna być uziemiona? szafka sterownicza może być zaraz przy maszynie albo się z nią stykać?
sytuacja powtarza się tak ciągle raz wypali 3 otwory raz 1 za którymś razem gdy przeskakuje łuk pilotujący wyskakuje nam na machu reset i maszyna staje wina HF?
i teraz tak:
kable ekranowane(silniki, krańcówki),
obudowa sterownika uziemiona,
założone filtry przeciwzakłóceniowe w sterowniku,
komputer na listwie filtrującej
przewód palnika jak widać nie idzie z resztą kabli,
agregat odsunięty od całego sprzętu ok 2m
w czym jeszcze może być problem? maszyna też powinna być uziemiona? szafka sterownicza może być zaraz przy maszynie albo się z nią stykać?

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 15
A czy grill macie odizolowany elektrycznie czy jest pospawany razem z konstrukcją (na filmie jak widzę cięty materiał leży chyba na konstrukcji) ? Jeśli tak, to może warto byłoby położyć materiał choćby na klockach drewnianych, zapiąć zacisk masowy do materiału i wtedy spróbować czy historia będzie się powtarzać ?
Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ?