Moja pierwsza konstrukcja
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
Łożyska są za blisko siebie, ale ich rozsunięcie o 100mm skróci skok stołu o 100 mm.kamar pisze:Obojętnie do czego ma służyć to taki rozstaw łozysk jest błędem i już.
Przestawienie bramy o 100 mm pozwoli o tyle samo rozsunąć łożyska, nie tracąc na polu roboczym.
A brama jest tam, gdzie być powinna.
.
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 19
kamar pisze:Obojętnie do czego ma służyć to taki rozstaw łozysk jest błędem i już.
Przestawienie bramy o 100 mm pozwoli o tyle samo rozsunąć łożyska, nie tracąc na polu roboczym.
Pomyśl kamar. Prowadnice niestety nie urosną po rozsunięciu wuzków.
[ Dodano: 2011-05-22, 18:35 ]
Skąd się bierze ta elita i liderzy forum? Oczywiście szacun wszystkim forumowiczom,mimo moich uszczypliwości.Wszystkim którzy dają mi dobre wskazówki,wciskam punkcik

[ Dodano: 2011-05-22, 18:41 ]
Być może łożyska będą miały za swoje, ale płyta aluminiowa o grubości 25 mm na pewno się nie podda faktycznemu naciskowi na nią.tuxcnc pisze:Łożyska są za blisko siebie, ale ich rozsunięcie o 100mm skróci skok stołu o 100 mm.kamar pisze:Obojętnie do czego ma służyć to taki rozstaw łozysk jest błędem i już.
A brama jest tam, gdzie być powinna.
.
[ Dodano: 2011-05-22, 18:51 ]
Owszem zetka nie jest pierwszej jakości,ale tylko przez to że zamiary wcześniej miałem inne.bartuss1 pisze:wobec tego jest albo za długi stół albo za krotka rama, na zetke nie patrzę, bo to zawsze mozna odkręcic i poprawić, no raczej mercedes to nie jest, będzie spełniać wymagania w wąskim zakresie, i pewnie to wystarczy.
Będą fundusze, to i oś Z będzie wyglądac inaczej. Już dużo wcześniej napisałem że mając możliwości techniczne i finansowe można stworzyć owego "mercedesa" wyśnionego przez Ciebie bartuss1.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Jak zamienisz wózki i prowadnice miejscami to nie bedziesz musial sie uzerac z liderami:-)
Normalnie stolik takiej maszyny jest polową dlugosci ramy.
Lozyska pewnie beda mialy za swoje, ale i obudowa bedzie bardziej przeciazona. Moze czytales ze komus tu obudowa lozysk sie otwierala przy za duzym nacisku. Przy tak bliskim rozstawie jest wieksza szansa ze tak sie stanie.
Niby az tak strasznie nie jest ale optymalnie tez nie.
Normalnie stolik takiej maszyny jest polową dlugosci ramy.
Lozyska pewnie beda mialy za swoje, ale i obudowa bedzie bardziej przeciazona. Moze czytales ze komus tu obudowa lozysk sie otwierala przy za duzym nacisku. Przy tak bliskim rozstawie jest wieksza szansa ze tak sie stanie.
Niby az tak strasznie nie jest ale optymalnie tez nie.