Wszystkie osie gotowe - krancowki zalozone, kabel ekranowany podlaczony.
Pozostaja porzadki - wsadzic sterownik do obudowy, kupic i zalozyc prowadnice
kabli etc.
J.
Normalnie frez ma pracowac 2.5cm powyzej stolu,podrzeźbi pisze:Fajnie. Ale jak wrzeciono zacznie piłować o stół to może wyjść efekt pudła rezonansowego. Dlatego jedyną szansą przy drewnianych blatach może być podkład z planowanej płyty betonowej. A wtedy można otrzymać płaszczyznę-lustereczko. Jednym frezem.
Ale lastryko wyszło już z modypodrzeźbi pisze:Fajnie. Ale jak wrzeciono zacznie piłować o stół to może wyjść efekt pudła rezonansowego. Dlatego jedyną szansą przy drewnianych blatach może być podkład z planowanej płyty betonowej. A wtedy można otrzymać płaszczyznę-lustereczko. Jednym frezem.
Przewody do silnikow dalem ekranowane, srednica 0.5mm.kw.airjack pisze:Gratuluje ukończenia, fajna maszynka. Podglądam temat i przy swojej będę się nieco wzorował m.in na tej. Pierwsze skojarzenie to "kwartet smyczkowy"
Przy okazji zapytam, Przewód silnik - sterownik o średnicach jak przy silniku? Czy coś specjalnego, ekranowane? Przewód do krańcówek można puścić w jednej wiązce?
Myslalem i o takim rozwiazaniu, ale to nie jest najlepszy pomysldudis69 pisze:Ale lastryko wyszło już z modypodrzeźbi pisze:Fajnie. Ale jak wrzeciono zacznie piłować o stół to może wyjść efekt pudła rezonansowego. Dlatego jedyną szansą przy drewnianych blatach może być podkład z planowanej płyty betonowej. A wtedy można otrzymać płaszczyznę-lustereczko. Jednym frezem.
oprawcafotografii, chciałeś przykręcić najpierw MDF-a, potem splanować
Ja w nabiurkowej planowałem stół stalowy więc wyobraź sobie co się tam dopiero działooprawcafotografii pisze:Moze jutro przelece, a moze to oleje i narazie tak zostawie. Mam juz szczerze
dosc halasu jaki powstaje przy frezowaniu tego stolu
Ja poloze najpierw w ta "kieszen" MDF 3mm, a na niego wiekszy blat z MDF 25mm.gmaro pisze:Ja w nabiurkowej planowałem stół stalowy więc wyobraź sobie co się tam dopiero działooprawcafotografii pisze:Moze jutro przelece, a moze to oleje i narazie tak zostawie. Mam juz szczerze
dosc halasu jaki powstaje przy frezowaniu tego stolu![]()
Minus tego planowania jest taki że mamy taką mała kieszeń na całym blacie osi Y i gdy chcemy cokolwiek wypuścić lub przykręcić do stołu roboczego to mamy uskok.W twoim przypadku jest mdf wiec jest -OK