60x55cm z ruchomym stolem z formatek...
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 62
Jeszcze niepit pisze:A jakiś filmik może już jest

Wlasnie wykonalem pierwsze ruchy osia X

No i chyba niestety mam krzywa srube kulowa bo bije troche...
Bylo kupic chinczyka a nie Hiwina...
Musze sie jej przygladnac...
Dzisiaj bede rozbieral czesciowo, smarowal i skrecal "na czysto".
Moze jutro cos nakameruje.
Postanowilem jeszcze wymienic obudowe nakretki osi Z -
popelnilem tu blad rysujac, poprosilem o wyciecie nowej -
jak juz robic nowke maszyne, to chce miec wszystko ok.
J.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
musi bic, bo sruby nie wkłąda sie ot tak po prostu w szczeki tokarki ale w tulejkę zaciskową, nawiertakiem nakiełek od czoła i podpiera konikiem, założe sie że Twój wykonawca wsadził srube w szczeki tak po prostu
az sie chce powiedziec pośmiejmy się tak jak tego sobie życzyłeś posmiać sie z moich zabawek
az sie chce powiedziec pośmiejmy się tak jak tego sobie życzyłeś posmiać sie z moich zabawek
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Napisal gosc co prosto otworu wywiertac nie umie.bartuss1 pisze:musi bic, bo sruby nie wkłąda sie ot tak po prostu w szczeki tokarki ale w tulejkę zaciskową, nawiertakiem nakiełek od czoła i podpiera konikiem, założe sie że Twój wykonawca wsadził srube w szczeki tak po prostu
Na Twoim miejscu siedzialbym cicho pod miotla i liczyl na to,
ze nie bede mial czasu opisac jak mi "maszyne robiles"...
A co do zataczania - naucz sie czytac.
Napisalem, ze sruba jest krzywa, a nie krzywo zatoczona.
Oczywiscie byla zataczana podparta konikiem - widzialem na
wlasne oczy. Widzialem niestety tez to, ze drugi koniec majtal
wesolo, czego nie skojarzylem w odpowiednim momencie...
Narazie po prostu zejde z pradkoscia, a w wolnej chwili wymienie
na prosta...
J.
-
- Kontakt:
robiłem ci normalnie maszyne wg twoich zachcianek i nie pieprz głupot,
poza tym juz jest sprzedana po przeróbkach według mojego widzimisie
dodam jescze ze wszystkim moim kolegom odradzam robienie z Tobą interesów, bo jesteś zwykłym ch ..., powinieneś się cieszyc ze oddałem ci zaliczkę, bo normalnie się nie oddaje a ja nie świety Mikołaj który napieprza przez 3 tygodnie i po godzinach za friko i na mrozie - bo brak kasy na ogrzewanie.
wykorzystałeś mnie bo potrzebowałem kasy, zycze Ci tego samego pazerny cwaniaku.
a wywiertac to se mozesz dziure w d..e, pisze się wywiercić, nawiercić i nie przypominam sobie zebym nawiercił cokolwiek bez uzywania suwmiarki, a od wiercenia kostek łozyskowania mam tokarkę i wytaczaki i średnicówki pomiarowe
tak robiłem Twoja maszyne
http://soltysdesign.xip.pl/projekt/42/p ... x1300x100/
poza tym juz jest sprzedana po przeróbkach według mojego widzimisie
dodam jescze ze wszystkim moim kolegom odradzam robienie z Tobą interesów, bo jesteś zwykłym ch ..., powinieneś się cieszyc ze oddałem ci zaliczkę, bo normalnie się nie oddaje a ja nie świety Mikołaj który napieprza przez 3 tygodnie i po godzinach za friko i na mrozie - bo brak kasy na ogrzewanie.
wykorzystałeś mnie bo potrzebowałem kasy, zycze Ci tego samego pazerny cwaniaku.
a wywiertac to se mozesz dziure w d..e, pisze się wywiercić, nawiercić i nie przypominam sobie zebym nawiercił cokolwiek bez uzywania suwmiarki, a od wiercenia kostek łozyskowania mam tokarkę i wytaczaki i średnicówki pomiarowe
tak robiłem Twoja maszyne
http://soltysdesign.xip.pl/projekt/42/p ... x1300x100/
-
Tylko jedno zdanie komentarza: zaakceptowalem podana stawkebartuss1 pisze:...
wykorzystałeś mnie bo potrzebowałem kasy...
za robote bez targowania. Stargowalem 200zl na sterowniku,
ktory miales do sprzedania.
Jesli to jest wykorzystywanie kogos, to zycze Ci samych klientow,
ktorzy nie beda Cie wykorzystywac

Reszty nie komentuje - zyj sobie w swoim swiecie sam, mi szkoda zdrowia.
J.
-
- Kontakt:
akurat mój "swój świat" pełen jest klientów i 30 zapytan dziennie ostatnio, i szkoda ci zdrowia ? no ciekawe, dopiero chciałes mnie obsmarować i wyśmiać zdolności "produkcyjne" - ze lepiej zebym siedział cicho, no więc nie zamierzam siedziec cicho poniewaz jestem uczciwy i mam wartości moralne, wiedzę i doświadczenie.
200 zł czy 500 to mnie tam mało obchodzi, bo czasami sprzedaję coś duzo poniżej wartosci. I nie targowałes tylko zażądałeś a to róznica.
Koledzy może chcą wiedzieć jak kol.Oprawca dokonał pomiaru prostoliniowosci wałka podpartego.
no więc połozył na nim czysciutka świezutka srubke toczną fi20 i stwierdził ze wałek jest krzywy bo śruba kulowa przeciez nie może, stąd nie da się otrzymać predkosci 2m/min na trapezach i plastikowych igusach, przyniosłem z dziupli zwanej "hala produkcyjną" suwmiarke 800mm i okazało się ze sruba toczna jest krzywa
wniosek - nie rób z kogoś durnia kto Ci nie przypadł do gustu.
Skończyłem
200 zł czy 500 to mnie tam mało obchodzi, bo czasami sprzedaję coś duzo poniżej wartosci. I nie targowałes tylko zażądałeś a to róznica.
Koledzy może chcą wiedzieć jak kol.Oprawca dokonał pomiaru prostoliniowosci wałka podpartego.
no więc połozył na nim czysciutka świezutka srubke toczną fi20 i stwierdził ze wałek jest krzywy bo śruba kulowa przeciez nie może, stąd nie da się otrzymać predkosci 2m/min na trapezach i plastikowych igusach, przyniosłem z dziupli zwanej "hala produkcyjną" suwmiarke 800mm i okazało się ze sruba toczna jest krzywa
wniosek - nie rób z kogoś durnia kto Ci nie przypadł do gustu.
Skończyłem
-
- Posty w temacie: 15
- Kontakt:
-
Idac tym troper mozna budowac maszyny z krzywych elementow, wszystko napinajacsyntetyczny pisze:Czyli wniosek z wypowiedzi kol.bartuss1, jest prosty. Napnij pan tą śrubę to krzywizna się zniweluje.

Ja tam wole jednak z prostych. Ze srubami niestety zapieprzylem nie sprawdzajac ich
przy zakupie. Wychodzilem z zalozenia, ze co jak co, ale sruba kulowa powinna byc
raczej fabrycznie prosta. A to taki siurprajs... Czlowiek sie uczy cale zycie...
J.