Zastanawiają mnie otwory (gwinty) jakie Pan zastosował. Pierwsze dwa otwory najprawdopodobniej są do mocowania nakrętki od śruby isela (jedna do mocowania ich nakrętki druga to nastawiania luzu pomiędzy nakrętką a śrubą toczną. Na drugim końcu mamy to samo. Bardziej by mi pasowało aby to było mocowanie do płyty aby połączyć oś X z osią Z. Wtedy zastanawiające są te dwie pary otworów po trzy w środku -musiały by być do mocowania nakrętki ale ich rozstaw nie pasuje do nakrętek. Nie stosuje Pan kalamitek do smarowania śruby, nie zacierają się ?
U nas to nie tajemnica w końcu mamy jak widać na zdjęciu - pierwsza para od osi Y po trzy śruby do mocowania belki dalej dwie śruby do mocowania nakrętki i kasowania luzu pomiędzy nakrętką a śrubą toczną i pomiędzy nimi kalamitka do smarowania. Dalej mamy parę od osi X i ta po prawej stronie od osi Z , w obu przypadkach dwie pary otworów zewnętrznych mamy do mocowania płyty która łączy obie osie.

Czy zaspokoi Pan moją ciekawość ?
Może Pan pokazać podbudowę pod maszynę , Czy wygląda tak samo czy całkowicie inaczej?
Pierwszą wycenę profilu ALU z Sapy mam jak patrze na datę 06.03.2005 , Panie Przemku na pewno wtedy Pan nie produkował ploterów aluminiowych. Te opłaty licencyjne od Pana każdej maszyny aż mi się kalkulator grzeje jak to liczy