Skaner 3D
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
wszystko jest zależne od tablicy kalibracyjnejpltmaxnc pisze:A jak z rozdzielczością , próbowałeś skanować małe modele.
im obiekt mniejszy ,to punkty kalibracyjne w mniejszej odległości
co za tym idzie kamera bliżej obiektu skanowanego wychwytuje więcej szczegółów
[ Dodano: 2010-06-20, 23:28 ]
monety nie udało mi się zeskanowac ale mam to

ARAS
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
Witam
Bardzo ladnie. Cieszę się, że kogoś zainspirowałem tematem
Nadal jednak jestem zdania, że w davidzie nie powinno się używać niczego poza samym skanowaniem. do łączenia wygładzania itp. są programy które robią to znacznie lepiej. zapraszam wrazie czego na pw.
[ Dodano: 2010-06-21, 20:06 ]
aha, no i pare moich fotek przy okazji, których nie ma w pierwszym poście (przeterminowały się)

A przy okazji jaki laserek? W zestawie davida był?
Bardzo ladnie. Cieszę się, że kogoś zainspirowałem tematem

Nadal jednak jestem zdania, że w davidzie nie powinno się używać niczego poza samym skanowaniem. do łączenia wygładzania itp. są programy które robią to znacznie lepiej. zapraszam wrazie czego na pw.
[ Dodano: 2010-06-21, 20:06 ]
aha, no i pare moich fotek przy okazji, których nie ma w pierwszym poście (przeterminowały się)

A przy okazji jaki laserek? W zestawie davida był?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
Na stronie firmy http://www.david-laserscanner.com/ jest forum na którym szeroko poruszano temat generowania linii różnymi sposobami.
Z tego co pamiętam najlepszą rozdzielczość uzyskano używając rzutnika do slajdów z założoną szczelinową diafragmą . Uzyskana linia była białego koloru.
Robiono również próby z włosem naciągniętym w ramce slajdu.
Nie pamiętam czy ktoś używał projektora video, może cena jest tu barierą szczególnie w porównaniu z laserowym wskażnikiem, ale warto spróbować.
Z tego co pamiętam najlepszą rozdzielczość uzyskano używając rzutnika do slajdów z założoną szczelinową diafragmą . Uzyskana linia była białego koloru.
Robiono również próby z włosem naciągniętym w ramce slajdu.
Nie pamiętam czy ktoś używał projektora video, może cena jest tu barierą szczególnie w porównaniu z laserowym wskażnikiem, ale warto spróbować.