witam
ja wlasnie taki napęd liniowy zrobilem. kup na akcesoriach cnc zwykla srube trapez i nakretke trzy kawalki plaskownika alu, ewentualnie ten na spod to stalowa plyta zeby bylo stabilne i wierc w tym 3 otwory srodkowy pod nakretke zewnętrzne pod walki. ja napedzalem to tania krokowka z allegro za 30 zl (chyba 2.8 ampera) i sterownikiem z akcesoria cnc i sterowalem z macha, ale lepszym pomyslem jednak kupic generator tez z akcesorji i sterowac generatorem bo prosciej. ogolnie do tego jeszcze jakiś zasilacz i troche się już kasy do wydania uzbiera. druga opcja to ze sklepu abc maly silniczek na prąd zmienny z przekladnią zasilany prosto z trafa. mają taką fajną opcje że jak go ręką przytszymasz to zmienia kierunek, tylko ze bedziesz mial stalą prędkość posuwu.
co do wyników skanowania to najistotniejsza jest ostra i cienka linia lasera i mozliwie wysoka rozdzielczość kamery, calkiem niezle na tych nowych logitech quick cam idzie.
aha, jak co to podaj maila podesle ci ostatnią darmową wersje dawida, która zresztą mi najbardziej odpowiada. do obróbki polecam geomagic 9 (sa na torentach:)).
jakby co to pytaj, a nie odpisywalem bo ostatnio nie zagladam na forum
Pozdrawiam