Ploter rysujący - praca magisterska
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 18

Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Nie zapominajcie że to praca dyplomowa z podzespołów uczelni i w dużej pewnie części za pieniądze tejże. Przyszły absolwent po zakończeniu pracy i uzyskaniu dyplomu pożegna się z maszynką roniąc łzy (lub nie) więc na zdrowy rozum może sobie poszaleć, ale tylko w ściśle wyznaczonych przez uczelnię (promotora) granicach. Chcą żeby czołg popychał ołówek to niech popycha. Kto płaci ten rządzi (a kto ma pilota ten ma władzę, tak jest przynajmniej w przeciętnej rodzinie). Może za rok kolejny student będzie tworzył multimedialną oś Z dla tej maszynki: do rzeźbienia, przyszywania guzików, pikowania sadzonek, dziergania tatuaży, ozdabiania tortów i przeprowadzania aborcji, oczywiście tylko zgodnie z prawem. Z tego względu niejako na wyrost konstrukcja nośna lepiej żeby była wystarczająco wytrzymała. Przyjemność trzeba dawkować żeby się w rozumie nie pokiełbasiło. Przyjemność tworzenia także.
-
Ostatni post strasznie mi się podobał i wszystko chyba wyjaśnia w sposób zrozumiały:) "czołg popychał ołówek to niech popycha":)
[ Dodano: 2010-05-24, 16:21 ]
Mogę się pochwalić projektem oczywiście brakuje paru szczegółów, ale to jeszcze dorobię. Na razie będę robił zamówienia i zaczynam budowę:)
Click
[ Dodano: 2010-05-24, 16:21 ]
Mogę się pochwalić projektem oczywiście brakuje paru szczegółów, ale to jeszcze dorobię. Na razie będę robił zamówienia i zaczynam budowę:)
Click
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Drogi Dyplomancie.
To co wcześniej kolega Smouki napisał to podparcie wałków, nie zapomnij o tym, bo upierdliwy inżynierek się doczepi.
Ja byłem ostatnio na wydziale mech. , na polibudzie w KRK i mi ręce opadły jak zobaczyłem ploter, gdzie studenci zastosowali wałki 16-tki na 1m bez podparcia i można na nich było grać jak na gitarze basowej (Zresztą podobna konstrukcja).
Ale takie są prawa studenta, że jak czegoś nie zepsuje i na własne oczy nie zobaczy to się nie nauczy (zazwyczaj).
Ale widzę,że Koledze zależy...Bardzo ładne rendery.
Życzę powodzenia i podpierać wałki!!!!
To co wcześniej kolega Smouki napisał to podparcie wałków, nie zapomnij o tym, bo upierdliwy inżynierek się doczepi.

Ale widzę,że Koledze zależy...Bardzo ładne rendery.
Życzę powodzenia i podpierać wałki!!!!
-
No na reszcie mogę się czymś pochwalić:) Poniżej linki mam nadzieję, że w niedługim czasie będzie więcej:) Jakby ktoś pytał skorzystałem z usług firmy Item, polecam. Za części do tej ramy łącznie z jakimiś wypełnieniami dziur, śrubami, łącznikami i etc. wyszło trochę ponad tys. Jak widać zaślepek jeszcze nie ma założonych.
zdjęcie 1
zdjęcie 2
zdjęcie 1
zdjęcie 2