Frezarka...od projektu do realizacji....
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
podam jako ciekawostkę ...hmm..handlową...bo przypadkiem zetknąłem się z tematem - szczegółów nie znam:
polski dystrybutor hurtowy płytek (import z Niemiec) z naniesioną emalią foto (są takie, ktoś wyżej o to pytał) sprzedaje je z marżą 700 %. Daje to trochę do myślenia
polski dystrybutor hurtowy płytek (import z Niemiec) z naniesioną emalią foto (są takie, ktoś wyżej o to pytał) sprzedaje je z marżą 700 %. Daje to trochę do myślenia
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 39
markcomp77, jestem pod wrazeniem doskonala robota i papier swietny podobno tez papier z okladki babskiego czsopisma gala sie nezle sprawuje u mnie nie wyszlo to za dobrze
wiec pozostaje met fotochemiczna do przetestowania zreszta mam dosc zdrapywania papieru i uzupelnaiania sciezek po oderwanej foli
plytke z naniesonym lakierem w tme w lodzi 10x16cm za jedyne 9zl do naswietlania mozna kupic utrwalacz 4zl podobno da sie taniej a positiv20 w tme za ok 25zl 100ml warto poszukac tanszego zrodla jak ktos ma namiar w lodzi iech pisze
wiec pozostaje met fotochemiczna do przetestowania zreszta mam dosc zdrapywania papieru i uzupelnaiania sciezek po oderwanej foli
plytke z naniesonym lakierem w tme w lodzi 10x16cm za jedyne 9zl do naswietlania mozna kupic utrwalacz 4zl podobno da sie taniej a positiv20 w tme za ok 25zl 100ml warto poszukac tanszego zrodla jak ktos ma namiar w lodzi iech pisze
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 201
- Kontakt:
próbowałem też folie o nazwie handlowej TS200 ale nie zdaje egzaminu bo łatwo oderwać scieżki dlatego papier kredowy lub np z gazety jest lepszym rozwiazaniem a pozatym gdy się go dobrze zaprasuje sciezki jest drudno oderwać lub zniszczyć...
[ Dodano: 2006-03-07, 09:00 ]
po małym wątku w dziedzinie produkcji PCB wracam do mojej konstrukcji:)
oto pare zdjęc , konstrukcja podstawy pospawana...

a tak to bedzie wygladało :
-
a juz niedługo kolejne zdjęcia z zamontowanymi wałkami i podporami...
[ Dodano: 2006-03-07, 09:00 ]
po małym wątku w dziedzinie produkcji PCB wracam do mojej konstrukcji:)
oto pare zdjęc , konstrukcja podstawy pospawana...

a tak to bedzie wygladało :

-
a juz niedługo kolejne zdjęcia z zamontowanymi wałkami i podporami...
Ostatnio zmieniony 21 cze 2006, 11:48 przez gmaro, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 73
- Kontakt:
czekamy na dalsze postępy 

SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
wszystko bylo spawane na płycie po czym zostalo to wszystko wyżarzone a na końcu powierzchnie wyprowadzone na szlifierce do płaszczyzn..
[ Dodano: 2006-03-09, 07:34 ]
Witam:) po kilku dniowych próbach i testach metodą "żelazko" oraz po wspólnych konsultacjach z kolegą markcomp77 wytrawiłem płytkę wzorcową dla układu A3977...załaczam skan owej próby

oraz elemet wężyka na tej płytce

w przeciągu kilku dni sprawdziłem kilka róznych gatunków papieru kredowego oraz pare różnych kser oraz drukarek laserowych:) mogę teraz powiedzieć że najlepiej wychodzi mi na drukarce laserowej HP cdn...
[ Dodano: 2006-03-09, 07:34 ]
Witam:) po kilku dniowych próbach i testach metodą "żelazko" oraz po wspólnych konsultacjach z kolegą markcomp77 wytrawiłem płytkę wzorcową dla układu A3977...załaczam skan owej próby

oraz elemet wężyka na tej płytce

w przeciągu kilku dni sprawdziłem kilka róznych gatunków papieru kredowego oraz pare różnych kser oraz drukarek laserowych:) mogę teraz powiedzieć że najlepiej wychodzi mi na drukarce laserowej HP cdn...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 73
- Kontakt:
Kolejne próby PCB - już trawione 
widok (skan) całej płytki:

zbilżenie trudnego kawałka (2400dpi):

wiem co jest żle
sam laminat - leżał 20lat na działce iśniedział... bardzo mocno porysowany papierem ściernym

widok (skan) całej płytki:

zbilżenie trudnego kawałka (2400dpi):

wiem co jest żle

sam laminat - leżał 20lat na działce iśniedział... bardzo mocno porysowany papierem ściernym

SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
no to czekamy .... oczywiscie swoje spostrzezenia i uwagi co do tej metody mile widziane:)
[ Dodano: 2006-03-09, 19:41 ]
oczywiscie co do podpór to wykonalem sobie je sam
po testach zapodam zdjęcia tych podpór...
[ Dodano: 2006-03-09, 19:41 ]
poteks pisze:był bym zainteresowany.
interesują mnie terz podpory pod wałki,
no i wałki z możliwością dokręcenia ich do podpory
średnica fi 20
oczywiscie co do podpór to wykonalem sobie je sam