Problem
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
gwarantuje Ci, że nawet noża nie naostrzysz właściwie bez wglądu do tego poradnika, poza tym zerkniesz jeszcze do niego po informację ile zwoji na cal ma powiedzmy gwint G1 i jaka powinna być średnica zewnętrzna i wewnętrzna rury przed rozpoczęciem gwintowania - no chyba, że już to wiesz, a ja Cię nie doceniam.caratusch pisze:poradnik poradnikiem ale lepiej uczyć się w praktyce
Do zawiasów będzie dobra ta tokarka.
Remonty bieżące i kapitalne mini i midi koparek gąsienicowych.
601081098
601081098
-
Jeżeli o mnie chodzi to ja bym się musiał przemóc do nowego i jestem pewny, że moją dziewiętnastoletnią C11MT lub dwudziestoletnią CU objadę każdego nowego chińskiego CDS-a pod każdym względem.caratusch pisze:Przemóc się do starego sprzętu na który nie bede miał gwarancji czy zainwestować 10koła w nowy
Nie zrozum mnie źle, ja nie odradzam Ci nowej tokarki tylko odradzam Ci chińszczyznę.
601081098
601081098
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Wcale się nie prześmiewa, uważam że na tej tokarce wykonasz te detale.caratusch pisze:zadałem normalne pytanie, bo nie znam się kompletnie na tokarkach a widzę że ktoś się raczej prześmiewa z tego... trudno. Czekam dalej
Pewnie że lepiej mieć prześwit wrzeciona taki aby wsadzić tę największą rurę, ale coś za coś
możesz ciąć na kawałki poza maszyną i obrabiać w kawałkach na niej.
Kwestia opłacalności - to inna bajka - TY pytałeś o tokarkę.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 17
No a wszystkie nowe tokarki to chińszczyzna? Bo wysyłałem zapytania do róźnych firm odnośnie tokarek do produkcji elementów które tutaj w temacie pokazałem i dostałem również odpowiedź z firmy OPTIMUM i polecono mi tokarkę OPTI D 320 x 630... Masz może coś innego do polecenia z jakichś nowych tokarek nie "chińskich"??? Tylko pewno nowej za małe pieniądze nie kupie... A co powiesz o BERNARDO AUSTRIA???
[ Dodano: 2009-11-14, 23:46 ]
[ Dodano: 2009-11-14, 23:46 ]
To Ile czasu zajęło by mi na tej tokarce za 5koła gwintowanie rury 2calowej na odcinku 30mm??? Rury będą pocięte na odpowiednie odcinki wcześniej a nie na tokarce...tom22 pisze:Kwestia opłacalności - to inna bajka - TY pytałeś o tokarkę.
-
Gdybym to ja bym był tym sprzedającym czyt. dilerem obrabiarek też bym Ci powiedział że zrobisz na niej wszystko, generalnie w takich firmach panuje zasada aby powiedzieć klientowi to co chciałby usłyszeć.
Tak poza tym to może ktoś inny się wypowie w tym temacie bo tak tu sobie piszemy jak na GG.
Tak poza tym to może ktoś inny się wypowie w tym temacie bo tak tu sobie piszemy jak na GG.
601081098
601081098