zapowiada sie kolejna warta uwagi konstrukcja tego duetu. osobiście bym do swojej wersji dodał wiekszy uchwyt tak z 250, łatwiej zmienić na mniejszy, prawdziwe chłodzenie cieczą, ale jak juz nam ładnie sika chłodziwo (na prowadnice i śruby) to przydałyby sie osłony na prowadnice i śruby pociągowe, ale jak juz mamy osłony to smarowanie robi sie męką wiec centralne smarowanie było by naprawde cudownym rozwiązaniem, silnik moze nawet serwomotor, o odpowiedniej mocy do napędu uchwytu zeby maszyna nie słabła a była zarazem lekka do sterowania i dokładna przy nacinaniu gwintów, konkretna rama (nie taka
http://www.dumpstercnc.com/projects/?pa ... .jpg&idx=7 ) zeby nie wyginała sie na widok czegoś twardszego. no i wychodzi nam bardzo fajna maszyna wiec zeby nie ograniczać jej to moze troche wiekszą i dłuższą ją zrobić tak zeby długośc toczenia była powiedzmy około 700 mm, jakaś osłona oczywiście, zeby nie pochlapła nas i nie dostać wiórem ewentualnie czymś wiekszym przy pomyłce. do tego budowa przypominająca małe centrum z podbudową skrywająca wszytskie bebechy ładnie upchane wewnątrz maszyny, najważniejsze - 8 narzędzi i mamy prawdziwą tokarke cnc,
nie wiem czego moze brakować w niej, co mozna by jeszcze dodać do niej?
miałem do czynienia z ich maszyną w sumie to mam nadal i musze powiedzieć ze bedzie konkretna maszyna wiec ja zapisuje sie na jedną sztuke o specyfikacji opisanej wyżej.
wiem ze bedzie konkretnie wykonana koledzy mają wyobraźnie i doswiadczenie a pieniądze to ja mieć powinienem:D pozdrawiam