Pliki PLT - usprawnienie ruchów

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów
Awatar użytkownika

guardian_angel
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 309
Rejestracja: 31 gru 2010, 14:34
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:

#21

Post napisał: guardian_angel » 20 lis 2013, 15:46

Bo jednym wystarczy łopata do wykopania dołka na kwiatek, a drugi potrzebuje koparki.
Po co mi profesjonalny program CAD do narysowania trójkąta za ileś tam tysięcy PLN, skoro można to samo zrobić w Corelu z tą samą dokładnością, bez grzebania się we współrzędne.
Ludzie trochę dystansu, jednym pasuje to, a innym co innego... tak ciężko to pojąć.


.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 300 ::.
.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 100 R ::.
.:: FREZARKA INFOTEC 330G ::.
----------------------------------------------
ZAPRASZAM NA BLOGA
http://lasertrotec.blogspot.com

Tagi:

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15
Posty: 4438
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

#22

Post napisał: tuxcnc » 20 lis 2013, 16:58

guardian_angel pisze:Po co mi profesjonalny program CAD do narysowania trójkąta za ileś tam tysięcy PLN, skoro można to samo zrobić w Corelu z tą samą dokładnością, bez grzebania się we współrzędne.
Ponieważ istnieją profesjonalne programy CAD za darmo, a nie istnieje Corel za darmo, to pieprznąłeś kosmiczną głupotę.

.


Marek Grodzki
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 25
Rejestracja: 11 lis 2008, 11:28
Lokalizacja: Łódź

#23

Post napisał: Marek Grodzki » 20 lis 2013, 23:34

Czyli,że jeśli coś jest za darmo to głupotą jest nie używać tego czy dobrze zrozumiałem.
Kolego Bamboo trzeba poświęcić trochę czasu nauczyć się okładać rysunek krzywymi - przy odrobinie wprawy idzie to bardzo szybko , zajmuje mniej czasu niż trasowanie i czyszczenie rysunku a na koniec jak widać i tak jest do d..

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15
Posty: 4438
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

#24

Post napisał: tuxcnc » 21 lis 2013, 04:43

Marek Grodzki pisze:Czyli,że jeśli coś jest za darmo to głupotą jest nie używać tego czy dobrze zrozumiałem.
Źle zrozumiałeś.
Głupotą jest używanie płatnego programu przeznaczonego do czegoś innego zamiast darmowego programu przeznaczonego do tego co chcesz zrobić.

.

Awatar użytkownika

guardian_angel
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 309
Rejestracja: 31 gru 2010, 14:34
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:

#25

Post napisał: guardian_angel » 21 lis 2013, 08:31

tuxcnc pisze:profesjonalne programy CAD za darmo
widać że nie pracujesz na profesjonalnym programie tylko na demówkach albo na podobnych programach cadowskich co mają tyle wspólnego z profesjonalnym AUTOCADEM jak młynarz z kominiarzem. Powiedz jaki to jest darmowy profesjonalny program CAD przeznaczony do pracy komercyjnej, z wyłączeniem licencji studenckiej i użytku domowego. Chętnie też go pobiorę i zacznę pracować na nim.

BTW pokaż jak trasujesz bitmapę programem cad i czy będzie lepszy wynik od corela.
Kolego klepiesz głupoty jak potłuczony. Używanie poważnych narzędzi CAD do rysowania prostych ramek wycinania, banalnych rusunków i edycji tekstu, rysowania krzywych to już lekkie zboczenie. Tak jak mówiłem jednym pasuje CAD, a drugim COREL. Ale proszę cię przestać pierdzielić takie chwalebne głupoty o programach CAD które służą całkiem do czego innego niż skład DTP.
.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 300 ::.
.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 100 R ::.
.:: FREZARKA INFOTEC 330G ::.
----------------------------------------------
ZAPRASZAM NA BLOGA
http://lasertrotec.blogspot.com

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15
Posty: 4438
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

#26

Post napisał: tuxcnc » 21 lis 2013, 17:41

guardian_angel pisze:Używanie poważnych narzędzi CAD do rysowania prostych ramek wycinania, banalnych rusunków i edycji tekstu, rysowania krzywych to już lekkie zboczenie.
Masz rację, używanie programu CAD do takich pierdół jakie ty robisz, nie ma sensu.
Przyjmij jednak do wiadomości, że jest jeszcze inny świat poza twoją pracownią.

.

Awatar użytkownika

guardian_angel
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 309
Rejestracja: 31 gru 2010, 14:34
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:

#27

Post napisał: guardian_angel » 22 lis 2013, 08:45

Przyjmuję i jest to zapewne Twój świat w którym Corelowcy zdani są na porażkę :)
No to jaki jest ten profesjonalny program CAD za damo ??

Powtórzę jeszcze raz jednym pasuje CAD innym Corel - pogódź się z tym faktem.
.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 300 ::.
.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 100 R ::.
.:: FREZARKA INFOTEC 330G ::.
----------------------------------------------
ZAPRASZAM NA BLOGA
http://lasertrotec.blogspot.com

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3503
Rejestracja: 13 wrz 2008, 22:40
Lokalizacja: PL,OP

#28

Post napisał: pitsa » 22 lis 2013, 09:07

tuxcnc pisze:Głupotą jest używanie płatnego programu przeznaczonego do czegoś innego
To po prostu kreatywność jak wbijanie gwoździ kombinerkami, które są pod ręką. :-)

Do płaskich rysunków używam CadStd - klasyka dawnych CAD. Program jest w wersji darmowej: http://www.cadstd.com/lite.html. Ja mam płatną (to jest dla tych co potrzebują możliwość importu HPGL i inne bajery). Podana na stronie cena jest bez podatku, z podatkiem wychodzi 46.13$.
"wszystko umieć, nic nie robić" - dziadek kamara
ostatni zawód świata - konsument


polak
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 48
Rejestracja: 30 maja 2007, 09:39
Lokalizacja: szczecin

#29

Post napisał: polak » 22 lis 2013, 12:34

Darmowe pro cady (fakt że tylko moduły 2d ale używanie autocada do 3d to wg mnie już masochizm;)):
solidedge 2d drafting
DraftSight
i pewnie kilka innych ale akurat te dwa wydane są przez dużo większe firmy niż autodesk.

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15
Posty: 4438
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

#30

Post napisał: tuxcnc » 22 lis 2013, 17:07

polak pisze:Darmowe pro cady (fakt że tylko moduły 2d ale używanie autocada do 3d to wg mnie już masochizm;)):
solidedge 2d drafting
DraftSight
i pewnie kilka innych ale akurat te dwa wydane są przez dużo większe firmy niż autodesk.
Dzięki, bo mi się najzwyczajniej nie chciało już pisać.

--------------------

Mam dość "dyskusji" z kretynami, którzy uważają że jedyny program jaki znają jest najlepszy i nadaje się do wszystkiego.
Obok świata artystów, którzy nie potrafią zrozumieć dlaczego wymiar obiektu powinien być podawany bez uwzględnienia obrysu, jest też świat inżynierów w którym wymiar jest wymiarem niezależnie od tego jaką linią jest narysowany detal.
Niech artyści używają Corela (bo dla nich powstał) i nie pchają się z nim w świat inżynierów.
Corel Draw a nie Corel CAD, mądremu tłumaczyć nie ma potrzeby, debilowi tłumaczyć nie ma sensu ...

.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”