Opis funkcji PIKO CNC

Opis funkcji PIKO CNC

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

bartekn86
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 334
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#31

Post napisał: bartekn86 » 04 wrz 2020, 15:18

Czy coś się ruszyło ? wiemy kiedy aktualizacja ?




mel111
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 10
Posty: 11
Rejestracja: 02 lut 2020, 14:17

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#32

Post napisał: mel111 » 04 lut 2021, 18:18

witam
Nie chciałem tworzyć nowego tematu i zaśmiecać forum więc napiszę tutaj.

1 Jak w cam-e w operacji na węzłach zaokrągić narożnik .
np. rysuję kwadrat i chcę żeby narożniki były zaokrąglone nie miały 90 stopni.
2 czy jest możliwość połączenia odcinka i łuku a miejsce połączenia styku wygładzić.


Pewnie dla Was to proste ale ja nie mogę sobie z tym poradzić .
Pozdrawiam


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 11
Posty: 1583
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#33

Post napisał: RobWan » 04 lut 2021, 19:51

1. Zaznacz element na biało a następnie w EDYTORZE WĘZŁÓW (ikona białego kwadratu) zaznaczasz narożnik (na zielono) i polu NAROŻNIKI wpisujesz R.

2. Nie. :-(

Robert


mel111
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 10
Posty: 11
Rejestracja: 02 lut 2020, 14:17

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#34

Post napisał: mel111 » 08 lut 2021, 23:57

RobWan dziękuję za kolejną już pomoc.
Ponieważ ciągle się uczę to znów narodziło się kolejne pytanie.
Czy można usunąć pojedynczy detal z nestingu?


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 11
Posty: 1583
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Opis funkcji PIKO CNC

#35

Post napisał: RobWan » 09 lut 2021, 00:57

mel111 pisze:Czy można usunąć pojedynczy detal z nestingu?
Teoretycznie... usuwając z gkodu. :-)
Czyli w praktyce nie można.

Robert

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”