Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

Dyskusje dotyczące pomiarów, narzędzi pomiarowych stosowanych przy obróbce ręcznej i maszynowej.
Awatar użytkownika

Adam Domański
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 293
Rejestracja: 04 lut 2008, 20:26
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#21

Post napisał: Adam Domański » 13 sty 2020, 18:34

Witam
Można wiedzieć który konkretnie model tego SNS 2V kolega kupił.



Awatar użytkownika

Autor tematu
rc36
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 13
Posty: 1696
Rejestracja: 11 kwie 2014, 01:25
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#22

Post napisał: rc36 » 13 sty 2020, 18:48

Dokładnie taki jak na foto.

Obrazek

Awatar użytkownika

Adam Domański
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 293
Rejestracja: 04 lut 2008, 20:26
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#23

Post napisał: Adam Domański » 13 sty 2020, 18:58

Bearing pisze:
13 sty 2020, 00:44
A to może zaryzykuje i wezmę :) tylko nie ogarniam tego cła czy na 100procent będzie trzeba dopłacić no i ile około żeby nie wyszło nagle parę tys. Obecny linial setkowy bez R/D by poszedł na frezarke :)
Witam
Tu masz z wysyłką z Hiszpanii na pewno będzie bez cła i podatku.
https://pl.aliexpress.com/item/32905979 ... b201603_53
https://pl.aliexpress.com/item/40000392 ... b201603_53


RC36 dzięki za foto.


Bearing
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 109
Rejestracja: 19 sie 2018, 11:03

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#24

Post napisał: Bearing » 13 sty 2020, 23:56

Adam Domański pisze:
13 sty 2020, 18:58
Bearing pisze:
13 sty 2020, 00:44
A to może zaryzykuje i wezmę :) tylko nie ogarniam tego cła czy na 100procent będzie trzeba dopłacić no i ile około żeby nie wyszło nagle parę tys. Obecny linial setkowy bez R/D by poszedł na frezarke :)
Witam
Tu masz z wysyłką z Hiszpanii na pewno będzie bez cła i podatku.
https://pl.aliexpress.com/item/32905979 ... b201603_53
https://pl.aliexpress.com/item/40000392 ... b201603_53


RC36 dzięki za foto.
Dokładnie ten z pierwszego linku zamówiłem, jednak wybrałem z liniałami 0.001mm a te były tylko z wysyłką z Chin. Po fakcie doczytałem że ponoć towary powyżej 150euro wartości zawsze są z cłem i vatem także okaże się w PL jakie procedury będą na mnie ciążyć :) mam nadzieję że nie będą to kosmiczne sumy i nadal wyjdę na tym lepiej niż na zakupie podobnego zestawu w Polsce. Są jakieś kalkulatory do cła aczkolwiek nie wiem jaką stawkę celną ma taka elektronika :) z chęcią bym sprawdził gdyby ktoś był w stanie pomóc :)

Dodane 1 minuta 12 sekundy:
Wiedzialbym dokładniej ile dodatkowej kasy przygotować

Awatar użytkownika

Autor tematu
rc36
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 13
Posty: 1696
Rejestracja: 11 kwie 2014, 01:25
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#25

Post napisał: rc36 » 14 sty 2020, 13:32

Pochwal się co masz za tokarkę, że potrzebujesz liniały o rozdzielczości 0,001.

Awatar użytkownika

Adam Domański
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 293
Rejestracja: 04 lut 2008, 20:26
Lokalizacja: Rzeszów

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#26

Post napisał: Adam Domański » 14 sty 2020, 17:11

Ja za swoje dopłacałem jakieś 280zł,ale od kwoty bodajże 240$.


Bearing
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 109
Rejestracja: 19 sie 2018, 11:03

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#27

Post napisał: Bearing » 14 sty 2020, 17:27

SNB 400 :) teraz mam linial co pokazuje po promieniu i tylko co 0.01 a przy H6 przydają się też mikrony a nie chce mi się przystawiac czujnika 0.001 do sanek poprzecznych, a po zalozeniu multifixa mam bardzo dobra powtarzalność trzymając się stałego naddatku na ostatni przejazd :)

Dodane 1 minuta 32 sekundy:
Adam Domański pisze:
14 sty 2020, 17:11
Ja za swoje dopłacałem jakieś 280zł,ale od kwoty bodajże 240$.
To niewiele, trochę mnie to uspokoiło :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Pomiary, Kalibracja, Narzędzia Pomiarowe”