Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

Dyskusje dotyczące pomiarów, narzędzi pomiarowych stosowanych przy obróbce ręcznej i maszynowej.

zuch1984
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 53
Rejestracja: 29 lip 2019, 15:47

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#11

Post napisał: zuch1984 » 02 wrz 2019, 10:24

Chciałbym pomóc ale kompletnie się na tym nie znam, ale zerknąłem do instrukcji i tam jest jeszcze jeden punkt co do przełączania trybu wyświetlania, może o to chodzi, tryb "summing" czyli dodawanie, w instrukcji pisze że gdy jesteś w trybie osi Y i Z naciśnij przycisk "ARC" żeby przełączyć między trybem sumowania a trybem (separation(nie umiem przełożyć na polski)). foto z ang. Manuala.

Obrazek

Jak nie to bardzo sorry, ok? i nie wiem czemu ja trafiłem na ten post.



Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 8846
Rejestracja: 17 mar 2009, 08:55
Lokalizacja: Skępe

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#12

Post napisał: RomanJ4 » 02 wrz 2019, 13:40

Często takie urządzenia mają swoje "furtki" typu
"aby zadziałało to naciśnij lewy przycisk prawym palcem na 3 sekundy i jednocześnie podrap się za lewym uchem"
znane tylko piszącym oprogramowanie informatykom i czasem serwisantom, bo delikwent ma przyjść z problemem do serwisu(oczywiście odpłatnie :wink: )...
Nie mówiąc o tym, że często piszący oprogramowanie (często wynajęci przez producentów) programiści choć są fachowcami w swojej dziedzinie, to w tej dla której piszą/tu-technologii obróbki skrawaniem/ już niekoniecznie.
I potem zastosowane programy są niekoniecznie kompatybilne z wiedzą operatorów obrabiarek...
pozdrawiam,
Roman

Awatar użytkownika

Autor tematu
rc36
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 8
Posty: 1636
Rejestracja: 11 kwie 2014, 01:25
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#13

Post napisał: rc36 » 03 wrz 2019, 00:02

Już mi się nie chce grzebać w tych ustawieniach, może kiedyś zadzwonię do serwisu i się dowiem co i jak trzeba zrobić żeby odczyt na 100% działał jak należy.


piotrfire
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 327
Rejestracja: 01 lis 2012, 14:20
Lokalizacja: prawie wrocław

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#14

Post napisał: piotrfire » 03 wrz 2019, 21:22

Mam polską instrukcję jakby coś.

Awatar użytkownika

Autor tematu
rc36
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 8
Posty: 1636
Rejestracja: 11 kwie 2014, 01:25
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Odczyt cyfrowy nie działa jak należy

#15

Post napisał: rc36 » 04 wrz 2019, 14:24

Ja też mam polską instrukcję, ale jest tak fatalnie przetłumaczona, że jest z niej mały pożytek.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Pomiary, Kalibracja, Narzędzia Pomiarowe”