A te fortusy sa FDM, czyli takie jak nam potrzeba
NAJLEPSZA rama
-
Skrzydlaty
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 1
-
kubus838
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 3
Widziałem taka budowę podobna jak w Twoim linku. Jak właściciel otworzył "drzwiczki/klapke" to można było zobaczyć konstrukcje z profili aluminiowych ale nie spawanych tylko skręcanych i na łączeniach widać było kołki ustalające które zapobiegały przesywaniu się tyh profili. Extruder był dokładnie osłoniety z widocznymi kanałami powietrznymi i wentylatorem. Drukarka miała dość spore pole robocze bo 700x600x400mm(co do pola to tak powiedział właściciel). Obudowa wykonana była z tworzywa sztucznego przezroczystego z góry wykonany był "otwór" na filament. Drukarka ta miała standardowe "zawieszki" na szpule i w tej chwili miała podłączone dwie szpule. Ale co zauważyłem to wydruk wychodził bardzo równy czyli bez widocznych "ścieżek" na wydrukowanej bryle a przede wszystkim był zgodny w wymiarami na rysunku technicznym. Nie wiem czy to była konstrukcja profesjonalna czy amatorska ale efekt pracy był imponujący.G3d pisze: edyta: http://www.stratasys.com/3d-printers
Tutaj troche mozna poogladac i poczytac, niestety nie ma bebechow.
Do Kol. syntetyczny
Piszesz że drukujesz z 80-100 mm/s a jest u Ciebie efekt finalny. Chodzi mi o wygląd przedmiotu wydrukowanego i zachowanie jego wymiarów.
robert
-
syntetyczny

- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
-
syntetyczny

- Kontakt:
Czy blok nie za blisko plastiku, może będzie promieniował na wydruk topiąc go, ja mam dyszę długości ~15mm. Jeżeli bliżej to do przeróbki. Poza tym, jakie to fi tego łącznika?20?25?Bo to też nie może być zbyt ciężkie...temperatura zimnego końca powinna być w granicach 60st maks. Jeżeli się wzorujesz na e3d full metal, to jeszcze musisz pokombinować. Robił kolega symulacje temperaturowe??
-
G3d
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 11
Symulacji nie robilem.
Narazie to bardziej wariacja na temat co widzialem i co mysle o temacie
Kazda rada jest cenna - informacji w necie jest az za wiele, zeby z tego wysnuc jakies konkretne wnioski na sucho. Z tej przyczyny najpierw robie 1 wersje, apotem bede wyciagal wnioski.
Wiem, ze troche na okolo, ale tak dziala moja glowa, ze na slowo ciezko mi przyjmowac dane
Dzieki za podpowiedzi
Co myslisz o ekstruderze takiej konstrukcji [mniej wiecej - wariacja na temat]:
http://www.thingiverse.com/thing:172855
Narazie to bardziej wariacja na temat co widzialem i co mysle o temacie
Kazda rada jest cenna - informacji w necie jest az za wiele, zeby z tego wysnuc jakies konkretne wnioski na sucho. Z tej przyczyny najpierw robie 1 wersje, apotem bede wyciagal wnioski.
Wiem, ze troche na okolo, ale tak dziala moja glowa, ze na slowo ciezko mi przyjmowac dane
Dzieki za podpowiedzi
Co myslisz o ekstruderze takiej konstrukcji [mniej wiecej - wariacja na temat]:
http://www.thingiverse.com/thing:172855
Mniej gadania - więcej robienia.
-
syntetyczny

- Kontakt:
-
syntetyczny