monitor dotykowy w linuxcnc
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
monitor dotykowy w linuxcnc
W związku że uległem pokusie modernizacji tokarki z korbkami na cnc pytanie jakie macie doświadczenia w stosowaniu monitorów z dotykiem w linuxcnc ? warto w to brnąć ?
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Re: monitor dotykowy w linuxcnc
puki co nie mam zdania nawet o linuxcnc więc trudno mi się wypowiedzieć , kamar mnie namawia więc sprubóję a co mi tam najwyżej wjadę parę zary w uchwyt .
Dodane 10 minuty 58 sekundy:
bardziej zasugerowałem się takim filmikiem
Dodane 10 minuty 58 sekundy:
bardziej zasugerowałem się takim filmikiem
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Palcem to tak nie za bardzo...
Pierwszy monitor dotykowy zamontowałem właśnie na tokarce.
Zależy co będziesz toczył, ale jak stal, to zawsze ręce upieprzone...
Są takie rysiki do tabletów...
W każdym razie nie ma porównania z myszą czy klawiaturą, szczególnie jak coś trzeba zrobić natychmiast.
-
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
Nie przesadzaj , chcesz spróbować to zabawkę wysłałem a czy będziesz na niej robił czy nie, to jakby mi wszystko jedno

A dotyk do tokarki narzędziowej się nie nadaje. Na jakąś seryjną produkcje to może, może.
Tym co tak chwalą dotykowe każ złapać kontakt na materiale

-
no u mnie przeważnie jest seryjna , jak mi się nudzi a kroś przyjdzie z jakąś pierdołą to biorę raczej dla relaksu niż żebym miał z tego żyć ,mam znajomego tkóry właśnie robi na tokarkach takie usługi a to koło a to wałek ipt mnie by chyba szlak trafił na stałe przy takich szarpanych pracach .kamar pisze:A dotyk do tokarki narzędziowej się nie nadaje. Na jakąś seryjną produkcje to może, może
puki co jestem na tak ale nikomu nie mówiłem może być wielkie zaskoczenie przsiąść się z DMG na linuxa. aż sam jestem ciekaw reakcjikamar pisze:Nie przesadzaj , chcesz spróbować to zabawkę wysłałem a czy będziesz na niej robił czy nie,

-
- Posty w temacie: 3
tristar0 pisze:może być wielkie zaskoczenie przsiąść się z DMG na linuxa. aż sam jestem ciekaw reakcji.
Podziel się na forum, to moze być ciekawe zderzenie.

tristar0 pisze:no u mnie przeważnie jest seryjna ,
Seryjna wymaga tylko trzymania wymiaru przez maszynę, ale pojedyńcze roboty to już kwestia dobrej organizacji oprogramowania.
-
Zresztą babki szkoda oddać na złom a warta jest mniej niż jej transport to może niech chociaż na światło zarobi jak stała kilka lat nie używana. A jak już w nią zainwestowałem parę zł to pewnie skończy się na wymianie śrub na kulowe , bo jakoś mnie nie urzekła ta śruba 4 zw /cal.
-
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
Widzisz, a ja muszę z tego żyć

Swoje zdanie wyraziłem, wolna wola. Mam dotykowe na trzech tokarkach i na żadnej nie używane. Jedyna ich zaleta to taka , że wyświetlają tak samo jak zwykłe i wymieniać nie muszę