A do czego ten dotyk na serie potrzebny ?. Do wciskania R ?
monitor dotykowy w linuxcnc
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
Re: monitor dotykowy w linuxcnc
Nie tylko. Na pile sobie chwalę.
A co ? Nie podchodzi Ci obsługa tokarki dotykiem ?
Może spróbuj rysikiem do tabletu
A co ? Nie podchodzi Ci obsługa tokarki dotykiem ?
Może spróbuj rysikiem do tabletu

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Nie mam dotyku. Ale jak coś robię w serii to używam po ustawieniu maszyny jednego klawisza R. Co zmieni dotyk w tym przypadku ?. Będę szukał rysika żeby start nacisnąć ?. Przeważnie mam tłuste ręce i by to wyglądało mówiąc krótko nieestetycznie.
Kumpel co działa tylko w seriach poszedł w ogóle krok dalej. Zrobił kilka przycisków (trzy konkretnie) klawiatury oddzielnie w pudełku i ma je pod ręką na suporcie hermetyczne. Jeszcze kolory mają rożne żeby się nie pomylił
. Powiedz mu o dotyku i rysikach ...... Mnie też do tego nie przekonasz. Zbędny luxus dla mnie przy tokarce.
Kumpel co działa tylko w seriach poszedł w ogóle krok dalej. Zrobił kilka przycisków (trzy konkretnie) klawiatury oddzielnie w pudełku i ma je pod ręką na suporcie hermetyczne. Jeszcze kolory mają rożne żeby się nie pomylił

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Ktoś (@tristar0) powiedział "wielkie zaskoczenie przesiąść się z DMG na linuxa". Jakie wrażenia po fukcie?
Dużo trzeba poprawić w LinuxCNC, żeby to było przemysłowo używalne? Da się? Pytam, bom programista i myślałem żeby się może udzielać/modować w miarę nauki CNCowania.
Dużo trzeba poprawić w LinuxCNC, żeby to było przemysłowo używalne? Da się? Pytam, bom programista i myślałem żeby się może udzielać/modować w miarę nauki CNCowania.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
Wszystko albo nic to ty decydujesz jak działa program ,jaki ma wygląd i jak ma pokazywać parametry .forestgril pisze: Dużo trzeba poprawić w LinuxCNC, żeby to było przemysłowo używalne? Da się?
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki