Mgła olejowa
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
A co panowie sądzicie o urządzeniu do chłodzenia / smarowaniu mgłą stosowanym w turbinach stomatologicznych Chirana. Mam wszystkie jak to mówią bebechy i jest tam coś gdzie nalewano olej , ma bardzo ciekawą budowę. Może zrobię fotkę ,to panowie znający temat się wypowiedzą , czy nadaje się coś takiego.
Tagi:
-
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Koledzy, mam zamiar kupić to ustrojstwo: LINK
Sprzedający podaje, że powinno to pracować pod kompresorem min 100L.
Nie posiadam takiego kompresora tylko kompresor 60L. Moje pytanie jest następujące:
czy ten kompresor wyda? Może ktoś używa takiego ustrojstwa i jest w stanie podzielić się doświadczeniem. Zastanawiam się czy kompresor cały czas będzie mi chodził aby wyrobić przy nabijaniu czy załączy się raz na jakiś określony czas...?
Nie posiadam takiego kompresora tylko kompresor 60L. Moje pytanie jest następujące:
czy ten kompresor wyda? Może ktoś używa takiego ustrojstwa i jest w stanie podzielić się doświadczeniem. Zastanawiam się czy kompresor cały czas będzie mi chodził aby wyrobić przy nabijaniu czy załączy się raz na jakiś określony czas...?
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Ja mam dokładnie coś takiego i używam kompresora o pojemności 50 litrów i daje bez problemu rafę. To zależy jakie ciśnienie ustawisz na wyjściu i jak otworzysz przepustnice. Obecnie niewyobrażam sobie pracy bez tego ustrojstwagaspar pisze:Koledzy, mam zamiar kupić to ustrojstwo: LINK

-
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź. Sterujesz jakoś załączaniem się chłodzenia? Zawór sterowalny czy coś w tym stylu?
PS. Już zamówiłem zobaczymy jak się będzie sprawować, bo już mam dość psikania spryskiwaczem.
[ Dodano: 2011-11-23, 13:37 ]
PS. Już zamówiłem zobaczymy jak się będzie sprawować, bo już mam dość psikania spryskiwaczem.
[ Dodano: 2011-11-23, 13:37 ]
100l pojemność nie wydajnośćbenon pisze:Ale chodzi o kompresor 100l pojemności czy 100l/min wydajności?

https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/