cnccad pisze:ale te paski.... to wygląda jak ( bez urazy ) jak snopowiązałka
Paski może i wyglądają na sznurki bo są długie, ale działa wszystko jak należy, szerokość pasków 16 mm, nie wiem czy wiesz w pasku siedzą linki stalowe 15szt i każda sztuka spleciona chyba 6-ciu cienkich drucików, kiedyś przecinałem taki pasek ... zaplanowane są osłony tak że będzie Ok.
Napędzana jest serwami ??
... krokówkami a sterowniki eksperymentalnie kupiłem MD0860 i MD0560 60V, wydaje mi się, że pracują znaczniej dynamiczne niż te chińskie, są tańsze i jest gwarancja i serwis.
Co będzie tym sterować??
Pc i mach
chlop83 pisze:co to za planik ?? co jest na drugim końcu kabla od niego ??
Palnik jakiś włoski, dziś robiłem próby i już nie jestem z niego zadowolony, składa się chyba z 10części ale jestem rozczarowany nim nie daje rady przeciąć 15mm stu amperami, jeszcze nie wiem w czym jest problem, poza tym robiąc próby na blasze 10mm przy przebiciu od razu otworek w dyszy jest naruszony i robi skosy nie do przyjęcia, próbowałem na cieńszych blacha i jest tak samo już przy pierwszym odpaleniu niszczy się dysza...
jakie sposób ustalanie wysokości wpalenia ??
Pomiar napięcia... zbudowałem własny sterownik na procesorze do ustalania wysokości palnika, z możliwością zmiany wysokości w czasie pracy, z wyświetlaczem lcd ... później może coś więcej napisze o nim...
chlop83 pisze:zastanawia mnie tylko .. czym kierowałeś się wybierając sposób przeniesienia napędu na dłuższą oś ??
Ceną ... po obu stronach listwy zębate i koła zębate z możliwością kasowania luzów, poza tym w tego rodzaju maszynach jest to chyba najlepsze rozwiązanie...