Z tlenem też próbowałem. Jesli to faktycznie działa jak na filmie, to musi być jakiś inny patent.
laser do cięcia metalu i grawerowania do 40 tyś
parametry i budowa chinczyków czy warto?
-
- Posty w temacie: 13
Re: laser do cięcia metalu i grawerowania do 40 tyś
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 15
znaczy tlen????podczas cięcia
Dodane 21 minuty 58 sekundy:
gaz czyli chodzi o tlen podczas cięcia?
Dodane 21 minuty 58 sekundy:
gaz czyli chodzi o tlen podczas cięcia?
-
Nie wiem. Zrobiłem tylko jedną próbę z tlenem. Więcej się bałem, maszyny mam już obklejone żywicą ze sklejki, a takie zabawy z tlenem to sredni pomysł w tym przypadku. W ogóle zabawy z tlenem są średnie, bo choć sam nie jest palny, to powoduje palność materiałów z pozoru niepalnych.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Spaliny z cięcia też mogą się zapalić przy odpowiednim poziomie tlenu.
www.aliexpress.com/item/500W-Power-Lase ... 62083.html
www.aliexpress.com/item/500W-Power-Lase ... 62083.html
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
rsz pisze:Z tlenem też próbowałem. Jesli to faktycznie działa jak na filmie, to musi być jakiś inny patent.
Nie tyle co inny patent tylko inna głowica. Widziałem kilka prób i to nie tylko z użyciem tlenu, wyniki bardzo pozytywne ale też może to być szybką drogą do osiągnięcia orbity.
Nie polecam w domowym zaciszu.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
To jeśli tak jest faktycznie, to takie chińczyki mogą trochę namieszać na rynku w przypadku firm o małych wymaganiach i nakładach. Cena jak najbardziej za, pozostaje kwestia bezpieczeństwa. Za 8000$ plus opłaty sam bym się nad tym zastanawiał.
-
to co swoim laserkiem wykonujesz dużo masz zleceń ?zdaje sobie z tego sprawę willi się nie dorobię

-
4 maszyny pracują 24h na dobę. Ale ja robię dla siebie, tzn. na potrzeby własnej produkcji. Nie świadczę usług na zewnątrz, nie mam ochoty szarpać się z "rekinami biznesu" z PUP-u. XD
-
no to szacunek a jakie masz maszyny ?pewnie już kupe lat siedzisz w tym rozumiem że produkujesz
-
Dzięki. Dwa to chińczyki, ale na dobrych podzespołach, przerobione na wspólpracę z tubami Reci. Dwa następne to maszyny złożone juz przeze mnie, korpusy, panel i elektronika z Chin, prowadnice Hiwin, tuby Reci, podobnie jak zasilacze. Ze względu na specyfikę tego co produkuję używam tylko małych maszyn (300X500 mm), ale o stosunkowo dużej mocy lasera (Reci W2 i W6). Wszystkie maszyny opierają się o optykę firmy Cloudray - chińskie, ale górna półka.
Jeśli chodzi o siedzenie w temacie, to to pierwszy ploter kupiłem 4 lata temu i byłem zielony. Jednak okoliczności zmusiły mnie do zagłębienia się w temacie, bo większość importerów z Chin to debile. No i tak to się jakoś toczy.
Jeśli chodzi o siedzenie w temacie, to to pierwszy ploter kupiłem 4 lata temu i byłem zielony. Jednak okoliczności zmusiły mnie do zagłębienia się w temacie, bo większość importerów z Chin to debile. No i tak to się jakoś toczy.