laser do cięcia metalu i grawerowania do 40 tyś
parametry i budowa chinczyków czy warto?
-
- Posty w temacie: 13
Re: laser do cięcia metalu i grawerowania do 40 tyś
Od tygodnia mam u siebie ploter z tubą Reci W6, taką sama jak żółtki opisują w powyższych "maszynach". Po pierwsze, jej nominalna moc maksymalna to 130W, po drugie wiązka z tej tuby nawet nie zostawia śladu na metalu. Mało tego, do precyzyjnego grawerowania w podatnych materiałach, ze względu na swoją moc i czas wzbudzenia, też się średnio się nadaje. Za to sklejkę tnie jak zła. 
Krótko mówiąc, Chińczyków z wciskaniem kitu trochę poniosło.

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 15
to co w takim razie proponujecie??????mi się wydawało że w miarę ok te elemęty RECI ,TRUPH itp
jaki sprzęt do 40 tyś może być używany DO 2,5 MM CIĘCIE STALI, i do grawerowania
jaki sprzęt do 40 tyś może być używany DO 2,5 MM CIĘCIE STALI, i do grawerowania
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Najtaniej to chyba ploter z palnikiem plazmowym.
Moc lasera do stali to 1kW w górę.
Do 40k kupisz maszynę do ciecia sklejki 3-6mm
Moc lasera do stali to 1kW w górę.
Do 40k kupisz maszynę do ciecia sklejki 3-6mm
-
no to żeś mnie pocieszył
to po co te chińczyki wstawiają te filmiki i na ali takie firmy jak unitechcnc ,JNLINK i reszta takie rzeczy piszą ?certyfikaty ce ,iso czyli kupa oszustwa ??? nie sądziłem że taki problem będzie ;(
Dodane 8 minuty 34 sekundy:
https://pl.aliexpress.com/item/Wspania- ... autifyAB=0

Dodane 8 minuty 34 sekundy:
kolego to może masz ten model tuby co w tym Reci W6 ?? i że według ich do cięcia stalirsz pisze: ↑07 lut 2018, 13:18Od tygodnia mam u siebie ploter z tubą Reci W6, taką sama jak żółtki opisują w powyższych "maszynach". Po pierwsze, jej nominalna moc maksymalna to 130W, po drugie wiązka z tej tuby nawet nie zostawia śladu na metalu. Mało tego, do precyzyjnego grawerowania w podatnych materiałach, ze względu na swoją moc i czas wzbudzenia, też się średnio się nadaje. Za to sklejkę tnie jak zła.
-
Mam taką tubę, ale w dużo mniejszym ploterze. Chociaż obszar roboczy nie ma tu żadnego znaczenia. GWARANTUJĘ Ci, że tuba Reci W6 nie rusza w żaden sposób metali żelaznych jak i kolorowych. To nie ten typ lasera i rodzaju wiązki.darecki6263 pisze: ↑07 lut 2018, 13:54
kolego to może masz ten model tuby co w tym Reci W6 ?? i że według ich do cięcia stali
Podsumowując pic na wodę. Gdzieś tam między wierszami można wyczytać, że te cięcie stali to tylko możliwości softu. I ta rozdzielczość, 4000 DPI. O dwa zera za dużo im się napisało.

I na koniec. RECI to producent długożywotnych tub laserowych CO2 i zasilaczy do nich. Można to wsadzić do dowolnej maszyny. I tyle.
-
rsz pisze: ↑07 lut 2018, 15:24Mam taką tubę, ale w dużo mniejszym ploterze. Chociaż obszar roboczy nie ma tu żadnego znaczenia. GWARANTUJĘ Ci, że tuba Reci W6 nie rusza w żaden sposób metali żelaznych jak i kolorowych. To nie ten typ lasera i rodzaju wiązki.darecki6263 pisze: ↑07 lut 2018, 13:54
kolego to może masz ten model tuby co w tym Reci W6 ?? i że według ich do cięcia stali
Podsumowując pic na wodę. Gdzieś tam między wierszami można wyczytać, że te cięcie stali to tylko możliwości softu. I ta rozdzielczość, 4000 DPI. O dwa zera za dużo im się napisało.
I na koniec. RECI to producent długożywotnych tub laserowych CO2 i zasilaczy do nich. Można to wsadzić do dowolnej maszyny. I tyle.
BARDZO CI DZIĘKUJĘ ZA WIARYGODNĄ CENNĄ ODPOWIEDŹ

Dodane 7 minuty 25 sekundy:
na olx dzwoniłem z ciekawości i handlarz zarzekał się że to co sciąga z chin tnie metal jak się nie boi że świadomie wprowadza w błąd!!!!!!! za cenę 70 tyś
już nie wspomnę o cenie z kosmosu na ali ten model cena ok 25 tyś +cło niech wyjdzie wszystko 33-25 tyś ale nie ważne
https://www.olx.pl/oferta/laser-co2-150 ... 726ae00231
Dodane 4 minuty 31 sekundy:
a jak powiedziałem że przyjadę zobaczyć z gotówką i jak przy mnie pokaże jak tnie to powiedział że nie ma na stanie ,indywidualne zamówienie i jeśli coś pójdzie nie tak do przedpłata przepada haaaa i weś tu uwierz sam już zgupiałem ;(
-
Mnie zastanawia gdzie jest haczyk. Na filmie poniżej jak byk pokazują tubę RECI W6 i cięcie nią stali. Głowica na filmie jest jednak inna. Nowy cud technologiczny czy nowy wałek?
-
hehhh no właśnie a ty jaki masz model ?z tego co widzę u chinolów to tuba 150 już tnie metal pełno już filmików
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
I don't like principles, I prefer prejudices