Jaki cam

Jaki cam wybrać 5x


Autor tematu
PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 179
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska

Re: Jaki cam

#31

Post napisał: PiotrBigda » 07 cze 2020, 08:08

Witam
Nie zmieniłem i nie próbowałem innego programu ponieważ ja pracuje w DE i mam problem z językiem dlatego jest mi ciężko załatwić na próbę cos nowego za dużo zbędnych pytań ale to inna bajka . Solidcam obecnie od ostatniej wizyty serwisu i usunięciu antywirusa (Kaspersky działa nie do porównania ani razu nie miałem żadnych blokad nie zawiesza się po prostu wszystko działa.
Dla informacji posiadam wersje 2020 sp2 na jednym PC mam ciągle trzy programy uruchomione na trzech monitorach i wszystko płynnie chodzi aktualnie planuje zakup imachining i wiercenie w 5x osiach (Ale koszt troszkę duży ale myślę warte tej ceny ) .

Teraz minusy
Dalej U warzam że 5X troszke skaplikowane
Turbo HSM turbo HSR też nie za bardzo za dużo moim zdaniem opcji porozrzucanych na różnych oknach np posow jest w dwóch oknach jak robię granice w HSM to w Turbo już ich nie ma itp.
A najgorsze to tłumaczenie Cam połowa po polsku połowa po angielsku brawo polska


Bigda


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 2195
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Jaki cam

#32

Post napisał: Steryd » 07 cze 2020, 08:12

ale tłumaczenia nie robił nikt z Polski. Kupili pakiet językowy od Chińczyków czy innych Hindusów i tyle. Osobiście (nie tylko w tym camie zresztą) wolę mieć po angielsku, bo często nie mam pojęcia co poeta-tłumacz miał na myśli.
Można?
Morzna!!!


wojtek10916
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 8
Posty: 369
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Jaki cam

#33

Post napisał: wojtek10916 » 07 cze 2020, 12:04

PiotrBigda pisze:A najgorsze to tłumaczenie Cam połowa po polsku połowa po angielsku brawo polska
U warzam
:shock:
Brawo ty

Dodane 47 minuty 31 sekundy:
imachining jak najbardziej ale co do wiercenia 3+2 uważam za lepsze rozwiązanie niż 5x w solidcamie


Autor tematu
PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 179
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska

Re: Jaki cam

#34

Post napisał: PiotrBigda » 07 cze 2020, 17:35

Niekiedy telefon wrzuca coś innego . A z drugiej strony mi za to nie placa i nie interesuje mnie pisownia Tym miodek się zajmuje
Bigda


wojtek10916
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 8
Posty: 369
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Jaki cam

#35

Post napisał: wojtek10916 » 07 cze 2020, 18:20

PiotrBigda pisze:
07 cze 2020, 17:35
Niekiedy telefon wrzuca coś innego . A z drugiej strony mi za to nie placa i nie interesuje mnie pisownia Tym miodek się zajmuje
Może tłumaczenie solidcama robili na tym samym telefonie. :lol:
Z ostatnich postów wynika że twoje podejście jest mało profesjonalne nie tylko w pisaniu.


Autor tematu
PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 179
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska

Re: Jaki cam

#36

Post napisał: PiotrBigda » 07 cze 2020, 23:13

Fajnie posłuchać mądrych ludzi na forum . Ja piszę jak jest ty piszesz bo chcesz tylko nie wiem czy zauważyłeś ale całkiem inny temat tutaj jest
Bigda


wojtek10916
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 8
Posty: 369
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Jaki cam

#37

Post napisał: wojtek10916 » 08 cze 2020, 00:00

PiotrBigda pisze:
07 cze 2020, 23:13
Fajnie posłuchać mądrych ludzi na forum . Ja piszę jak jest ty piszesz bo chcesz tylko nie wiem czy zauważyłeś ale całkiem inny temat tutaj jest
Fajnie jest pomóc i doradzić rozsądnej osobie ale niestety, ludzie poświecili ci czas doradzili itp a ty na koniec:
PiotrBigda pisze:Nie zmieniłem i nie próbowałem innego programu ponieważ ja pracuje w DE i mam problem z językiem dlatego jest mi ciężko załatwić na próbę cos nowego za dużo zbędnych pytań ale to inna bajka

:shock:

Dodane 26 minuty 38 sekundy:
PiotrBigda pisze:Dalej U warzam że 5X troszke skaplikowane

A jakieś odniesienia do innych programów cam, 5x nie jest proste.


Autor tematu
PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 179
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska

Re: Jaki cam

#38

Post napisał: PiotrBigda » 09 cze 2020, 20:26

A co mam napisać? piszę jak jest , wysłałem do tych firm co mi polecili na forum ale co z tego jak tak łatwo nie jest dostać wersję próbną . I pisałem że odkąd nie mam Kaspersky że jest o niebo lepiej teraz pracuje na jednym stanowisku z trzema uruchomionymi programami liczy programy symulacje 100% lepiej . Do dzisiejszego dnia program ani razu się nie wyłączył.
Bigda

Awatar użytkownika

sroobeush
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 20
Rejestracja: 29 paź 2012, 11:35
Lokalizacja: Wrocław

Re: Jaki cam

#39

Post napisał: sroobeush » 09 cze 2020, 21:35

PiotrBigda pisze:
09 cze 2020, 20:26
wysłałem do tych firm co mi polecili na forum ale co z tego jak tak łatwo nie jest dostać wersję próbną
Pisał Pan do jakiejś polskiej firmy oferującej CAM i nie było łatwo otrzymać wersji próbnej?
Wersja próbna NX CAM - zupełnie bez instalacji, za pośrednictwem przeglądarki, wystarczy założyć konto i jest dostęp, materiały szkoleniowe i przykładowe pliki.
Gdyby zależało Panu na wersji zainstalowanej na Pańskim komputerze - proszę dać znać.


Autor tematu
PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 179
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska

Re: Jaki cam

#40

Post napisał: PiotrBigda » 10 cze 2020, 09:44

Power hyper próbowałem nie chcą dac na teren niemiecki mówią że nie wchodzą sobie w drogę . A tutaj jest ciężko ( brak znajomości de ) i szef musi to załatwić i zgodę wyrazić. Teraz mi kupili imachining żebym sobie dał spokój z innymi programami bo to za duże koszty . Samo imachining to 8tys euro
Bigda

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne dyskusje na temat oprogramowania CAD/CAM”