Jaki cam

Jaki cam wybrać 5x


wojtek10916
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 8
Posty: 369
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Jaki cam

#21

Post napisał: wojtek10916 » 13 kwie 2020, 12:36

PiotrBigda pisze:
13 kwie 2020, 09:14
Nie do końca jest tak jak mówisz ubytki w materiale wykonuje trzonek freza to raczej kolizja.
To jest już korygowania część w pierwszej wersji zjeżdża więcej ale mam tylko takie zdjęcie.
Te kropki niebieskie na części to ściany obrabiane A reszta to ściany chronione A i tak trzonek freza w to wjeżdża i nie informuje że jest kolizja tylko ja po jakiś śmiesznych kolorach mam to oceniać to po co te ściany chronione Obrazek
Często w takich przypadkach jest nieodpowiednie pochylenie narzędzia lub inne ustawienia w programie.
Z odpowiednim wsparciem byś się tego pozbył.




Autor tematu
PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 179
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska

Re: Jaki cam

#22

Post napisał: PiotrBigda » 13 kwie 2020, 15:45

Tak wiem mogę zmienić to i owo ale nie w tym rzecz . Sciana jest zaznaczona że jest chroniona A nawet jak nie będzie chroniona to ma nie wjeżdżać w mój gotowy element A jak już wjeżdża musi informować o tym . Jak już pisałem nie będę form za kupę kasy analizował na podstawie kolorów ma tak samo chronić część jak w 3 osie
Bigda


Cris992
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 19
Rejestracja: 25 lut 2019, 21:54

Re: Jaki cam

#23

Post napisał: Cris992 » 27 kwie 2020, 13:38

WZÓR pisze:Trąbiłem tu kilka razy na ten temat :)

1. Przy kontaktach z dystrybutorami softów kładź nacisk na porządne wdrożenie postprocesorów do maszyn.
Wypytaj o referencje, doświadczenie.
Bo bez tego po zakupie softu zostaniesz na lodzie.

2. Wsparcie techniczne .... , nigdy nie wiesz kiedy się przyda.
Warto wiedzieć że można zadzwonić do kogoś i dowiedzieć się jak coś wykonać , a nie szukać po forach.

3. Każda z firm oferujących soft z chęcią (tak myślę) przyjedzie i Ci go pokaże.
Możesz zatem poprosić też o pokaz możliwości programu na maszynie.

Mariusz.


Taaa zadzwonić i zapytać...utopijne myślenie. Moja firma zdecydowała się na Hypermilla, który wdrażał nową maszynę 5x no i pisali posty pod nią. Minął ponad rok, a nadal jeden z postów nie działa prawidłowo. Jak na razie widzę to tak, że wzięli hajs za posty oraz wsparcie i teraz cisza. Rozumiem, że można mieć dużo na głowie ale oni baaaardzo rzadko mają czas się Tobą zająć i Ci pomóc.

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6906
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Jaki cam

#24

Post napisał: WZÓR » 27 kwie 2020, 16:10

Cris992 pisze:
27 kwie 2020, 13:38
WZÓR pisze:Trąbiłem tu kilka razy na ten temat :)

1. Przy kontaktach z dystrybutorami softów kładź nacisk na porządne wdrożenie postprocesorów do maszyn.
Wypytaj o referencje, doświadczenie.
Bo bez tego po zakupie softu zostaniesz na lodzie.

2. Wsparcie techniczne .... , nigdy nie wiesz kiedy się przyda.
Warto wiedzieć że można zadzwonić do kogoś i dowiedzieć się jak coś wykonać , a nie szukać po forach.

3. Każda z firm oferujących soft z chęcią (tak myślę) przyjedzie i Ci go pokaże.
Możesz zatem poprosić też o pokaz możliwości programu na maszynie.

Mariusz.


Taaa zadzwonić i zapytać...utopijne myślenie. Moja firma zdecydowała się na Hypermilla, który wdrażał nową maszynę 5x no i pisali posty pod nią. Minął ponad rok, a nadal jeden z postów nie działa prawidłowo. Jak na razie widzę to tak, że wzięli hajs za posty oraz wsparcie i teraz cisza. Rozumiem, że można mieć dużo na głowie ale oni baaaardzo rzadko mają czas się Tobą zająć i Ci pomóc.
Zawaliłeś pkt.1 ..... , do kogo masz pretensje ? :)

Mariusz.


Cris992
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 19
Rejestracja: 25 lut 2019, 21:54

Re: Jaki cam

#25

Post napisał: Cris992 » 28 kwie 2020, 08:24

WZÓR pisze:Zawaliłeś pkt.1 ..... , do kogo masz pretensje ? :)

Mariusz.


Mnie to tam akurat koło du** lata, od początku mówiłem, że nie podobają mi się te ich posty ale nikt nie słuchał. Teraz niech się męczą - to nie ja za to płacę.
Opisałem po prostu sytuację jaka jest w moim przypadku. Wziąć hajs i wypiąć się na klienta. :|

P.S Przepraszam, nie wiedziałem, że słowo na d będzie jako wulgaryzm. :)


Autor tematu
PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 179
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska

Re: Jaki cam

#26

Post napisał: PiotrBigda » 15 maja 2020, 22:34

Pisze dla informacji jak komuś wolno chodzi solidcam wyskakują problemy zamyka się bez powodu wolne otwieranie okien itp .Meczylem się dobre kilka lat aż w końcu serwis usunął Kaspersky antywirus A zainstalował ESET do dziś jak nie ten program wszystko chodzi .
Bigda


wojtek10916
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 8
Posty: 369
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Jaki cam

#27

Post napisał: wojtek10916 » 15 maja 2020, 23:24

Taaa, a ja dzisiaj "byłem" na webinarze i co solidcam się zamykał sam :lol: zreszta jak i na każdym innym.

Ten typ tak ma, ale nie ma co jest łatwy w opanowaniu.


kuba1im
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 107
Rejestracja: 27 lut 2011, 15:48
Lokalizacja: Tychy/Bieruń

Re: Jaki cam

#28

Post napisał: kuba1im » 16 maja 2020, 00:52

PiotrBigda pisze:
13 kwie 2020, 12:21
Ja poszukuję czegoś lepszego od solidcam A to raczej nie jest lepsze Auton
Tak z ciekawości zapytam, znasz/widziałeś Autona czy tylko tak założyłeś?


Autor tematu
PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 179
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska

Re: Jaki cam

#29

Post napisał: PiotrBigda » 16 maja 2020, 05:43

Tak założyłem nie znam autona .
Powermill HyperMill będę miał wersje próbna.
Nie robię żadnych reklam ludzie którzy robią solidcam pracuje z antywirus ESET serwis przyjechał pokazał mi 6 antywirusów i tam było wyszczegulnione z czym dany antywirus ma problem co blokuje zajęło im to parę lat żeby mi pomóc ale pomogło. Na początku też nie wierzyłem ale robiłem próby po kilka dni z antywirusem K i bez i to jest przyczyna
Bigda


szcztomek17
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 31 maja 2020, 12:38

Re: Jaki cam

#30

Post napisał: szcztomek17 » 31 maja 2020, 12:58

PiotrBigda pisze: Na początku też nie wierzyłem ale robiłem próby po kilka dni z antywirusem K i bez i to jest przyczyna


Czy po zmianie antywirusa na ESET i pozbyciu się błędów z tego wynikających, zmienił Pan również SolidCAM na inny soft, była taka potrzeba?

Pozdrawiam,
Tomek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne dyskusje na temat oprogramowania CAD/CAM”