Fadal vmc15

Pompa chłodziwa

Dyskusje o obrabiarkach cnc Fadal

atom1477
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 2650
Rejestracja: 21 kwie 2011, 10:58
Lokalizacja: ::

Re: Fadal vmc15

#21

Post napisał: atom1477 » 23 mar 2023, 08:37

Ale to jest pompa na 3 fazy. Metalowy już takie znajdował, ale takich nie chce.

Metalowy: nie wiem jakie masz inne wymagania do tej pompy że jej nie znajdujesz.
Bo ja znajduję bez problemu (ale głównie zatapialne).
Oryginalna nie wygląda na zatapialną.
Więc pytanie jakiej szukasz.
I czy szukasz markowej, czy wystarczy jakaś w miarę przyzwoita chińska.




maciek95k
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 766
Rejestracja: 31 mar 2017, 23:04
Lokalizacja: Kraków

Re: Fadal vmc15

#22

Post napisał: maciek95k » 23 mar 2023, 20:21

Jak ma przerabiać elektrykę to co za różnica czy będzie na 1 czy na 3 fazy? Rozumiem, jak by się miał wpinać w oryginał to warto kupić to co ma być. Ale jak przerabiać to bez różnicy a nawet wskazane by było wstawić coś takiego bo jak będzie chciał w przyszłości większe ciśnienie to tylko zmieni zabezpieczenie.


Autor tematu
Metalowy
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 11
Posty: 26
Rejestracja: 24 lut 2017, 22:35
Lokalizacja: Secemin

Re: Fadal vmc15

#23

Post napisał: Metalowy » 24 mar 2023, 17:45

Panowie temat ogarnięty kupiona na 230v 1 fazowa 1/4hp , wydajność 74 -76l.
Zamykamy temat i dziękuję za pomoc.
Bartek


amba
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 108
Rejestracja: 23 lis 2009, 19:17
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Fadal vmc15

#24

Post napisał: amba » 19 kwie 2023, 14:12

Witam czy ktoś z was ma jakieś żrudlo części do maszyn fadal ? Szukam śruby kulowej wraz z nakrętką. Bo zapewne wymiary są calowe mi wychodzi skok 5.1mm oraz średnica 31.75mm


atom1477
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 2650
Rejestracja: 21 kwie 2011, 10:58
Lokalizacja: ::

Re: Fadal vmc15

#25

Post napisał: atom1477 » 19 kwie 2023, 14:29

Skok 5.08mm (0.2").
Średnica 31.75mm (1-1/4").
Pod taką nazwą można sporo znaleźć:
ball screw 1-1/4" 0.2"

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3730
Rejestracja: 13 gru 2008, 19:32
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Fadal vmc15

#26

Post napisał: Zienek » 22 kwie 2023, 21:31

Co do pompki, to ja osobiście nie mając pompki na 110V a takie gniazdo zasilające, zastosowałbym przekaźnik zwierający zasilanie normalnej dostępnej popularnej pompki na normalne europejskie napięcie.

Typowy przekaźnik 230V (tzw stycznik modułowy na listwę DIN) spokojnie powinien ruszyć na 110V.


cyna's
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 158
Rejestracja: 11 mar 2012, 12:26
Lokalizacja: Łódzkie/Wielkopolskie

Re: Fadal vmc15

#27

Post napisał: cyna's » 08 gru 2023, 11:13

Mogę zaproponować części wraz z serwisem. Priv
Retrofit Fadal VMC 15 - LinuxCNC
fadal-vmc-15-linux-cnc-t99497.html

Retrofit Elektrodrążarka drutowa SCX-2 / WBKX-6 ---> LinuxCNC
elektrodrazarka-drutowa-scx-2-wbkx-6-t98504.html

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fadal”