[ Dodano: 2010-03-05, 06:58 ]
Lantek Expert 99 (stara wersja ) ale jakoś działa

odległości miedzy elementami 1 mm i 3 mm na arkuszu
wynik : 2800,742
Tak, jak najbardziej chodzi o branżę tekstylną, podałem to jako typowy przykład produkcji wielkoseryjnej, występuje tam laserowe wycinanie poduszek powietrznych.ganzi pisze: Chwileczkę, bo nie wiem czy dobrze rozumiem - chodzi o branżę tekstylną, a te setki metrów przerabianego materiału to w dosłownym znaczeniu tego słowa?! Jeśli tak, to ja się już w tej kwestii nie wypowiadam. Dla mnie materiałem wyjściowym jest arkusz blachy, na tkaninach to ja się nie znam.
robal43 pisze:ganzi, Nie no 2 mm to jest duża rużnicai duża oszędnośc w materiale
Prosiłem, aby ustawić detal-detal 5mm i detal-arkusz 5mm, zróbmy miarodajne porównanie.robal43 pisze: Lantek Expert 99 (stara wersja ) ale jakoś działa
odległości miedzy elementami 1 mm i 3 mm na arkuszu
wynik : 2800,742
Mogę dodać, że CAGILA o tyle wyróżnia się od większości systemów CAM z automatycznym nestingiem że cały czas stara się tak optymalnie rozmieszczać poszczególne elementy, aby główne kryterium czyli wydajność była największa, a drugie kryterium czyli długość rozkroju była najmniejsza.robal43 pisze:Z uwzględnieniem 5mm między elementami i 5mm marginesu Moja wersja Lanteka nie radzi sobie tak dobze![]()
![]()
![]()
poza arkusz.....
a czemu się dziwić skoro posiadam wersję z 99 r
Czy udało się już uzyskać jakiś wynik w TruTopsie?Bri pisze: Dobra robię jeszcze kompleksowe badania w ustawieniu 5/5 (5mm odstęp, 5mm margines).
Kolega robal43 nie poradził sobie z tym przykładem, ponieważ używa starej wersji Lanteka, a może Tobie udało się uzyskać jakiś rezultat używając nowszej wersji?holetzky pisze:Witam
Jeżeli można to ja chętnie sprawdzę też u siebie na Lanteku, Proszę o wysłanie elementów oraz danych(typu ile sztuk, jakie odleglości między elementami)
mail: [email protected]
Ad.1 Postaram się w najbliższym czasie umieścić inne przykłady.aspem pisze:Dwa pytanka - no w sumie 3
1. Czy masz jakieś inne przykłady z 3D - bo te widziałem już na wszystkich innych stronach firm zajmujących się tym programem.
2. Jak długo pracujesz w Sigmanest ?
3. Kto szykował dla ciebie rozkład z BySofta ? (Jakaś osoba doświadczona, sprzedawca tych maszyn czy inny ??)
Aspem
Ps. Mam jeszcze 4. Do jakich procesów można robić rozkłady na tym programie ?
Z tego co pamiętam tkanina była dociskana specjalnym układem rolek na krawędziach materiału.Bri pisze:A ja ciekaw jestem jak zachowuje się właśnie materiał tekstylny cięty leserem - czy on po prostu nie lata po stole wprawiany w ruch podmuchem gazu roboczego? Przecież to nie jest ani grube ani ciężkie.