Jasne, rozumiem, występują strefy ciepła, być może zbyt mała odległość między detalami itp., ale tak jak już wcześniej napisałem rozkrój ten jak najbardziej nadaje się na maszynę do cięcia wodą.robal43 pisze:andryjan, Kolego Tak między nami to powiem ci szczeze ze nesting jaki ustawiłem NIE nadaje się na cięcie plazmą !! to była tylko ciekawośc jak mój soft działa ..
Poza tym test, który tutaj zainicjowałem ma na celu pokazanie przede wszystkim możliwości modułów automatycznego nestingu w poszczególnych programach, póki co z tym przykładem poradziła sobie CAGILA i SigmaNEST. Rozkrój, który umieściłem z Bysofta nie jest za bardzo miarodajny, ponieważ występują tam zbyt małe marginesy w osi Y.
Dlatego też czekamy na wyniki z innych programów, kolega Bri zadeklarował TruTopsa, a kolega holetzky (przypuszczam najnowszą) wersję Lanteka.
[ Dodano: 2010-03-06, 22:13 ]
Po przestawieniu możliwych kątów obrotu małych elementów na 45 stopni udało się uzyskać jeszcze lepszy wynik.
Długość rozkroju zmniejszyła się o 17mm i wynosi teraz 2877mm, a wydajność wykorzystanej części arkusza równa jest 86,79%