|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
Przesunięty przez: gmaro 2008-02-22, 19:29 |
Przeróbka -modyfikacja NUTOL -tokarka |
| Autor |
Wiadomość |
ARGUS
Specjalista poziom 3

Pomógł: 54 razy Dołączył: 09 Kwi 2007 Posty: 846 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2007-09-20, 11:35
|
|
|
a no własnie FP 880 by mi pasowała ale wielkość i waga niestety sa w tym przypadku minusem
zobacze bo wpadł mi do głowy pomysł żeby swojego Nutola - wiertarke Przerobić na frezarke
ale to jeszcze nie teraz |
|
|
|
 |
gmaro
Specjalista poziom 3

Pomógł: 86 razy Dołączył: 23 Sie 2005 Posty: 2578 Skąd: zapytaj
|
Wysłany: 2007-09-21, 05:54
|
|
|
| bartuss1 napisał/a: | | po prostu ZX 45, 6750 netto czyli ponad 8 tys brutto |
Ano nie 8000 zł brutto jak sugerujesz tylko o wiele taniej
| bartuss1 napisał/a: | | za te pieniądze to porządną maszynke uzywaną mozna kupic z masą własną od półtorej tony |
A co do maszyny jak piszesz porządnej za kwotę 8000 i ważącej 500 kilo to strach kupić bo niby zawsze pisze że jest w bdb stanie a potem okazuję się że kupiliśmy tak naprawdę kupkę złomu a po za tym większa maszyna to większe koszty samego przerobienia jej na cnc tym bardziej że jest spory kłopot z serwami i sterownikami o większej mocy.Cóż przekonam się jak to jest w przypadku mniejszej maszynki a relację zdam na forum tylko wypakuje z pudła jak znajdę chwile czasu |
_________________ Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... to nacisnij POMÓGŁ :] |
|
|
|
 |
ARGUS
Specjalista poziom 3

Pomógł: 54 razy Dołączył: 09 Kwi 2007 Posty: 846 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2007-11-03, 00:02
|
|
|
No i zabrałem sie za mimosrodowy zacisk konika
na razie tyle
Moja wiertarko pseudofrezarka całkiem nieżle daje sobie radę z chińskim żeliwem
[ Dodano: 2007-11-13, 21:26 ]
zacisk gotowy działa super blokuje konik nawet przy bardzo dużym nacisku przy wierceniu
[
[ Dodano: 2007-11-13, 21:43 ]
Imak też gotowy zostało tylko zrobić oksyde i zamontować
[ Dodano: 2007-11-18, 19:01 ]
I już uchwyt w czasie pracy
[ Dodano: 2008-03-01, 11:18 ]
No i jakoś nikt sie nie kwapi żeby pochwalić się swoimi "patencikami"
trudno i szkoda
[ Dodano: 2008-08-28, 20:29 ]
Zasisk na pinoli konika
Oryginalny niestety się urwał i trzeba było za kurblę reką trzymać
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|