wykonanie nakrętki trapezowej do tokarki

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.
Awatar użytkownika

Czesio
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 320
Rejestracja: 22 lut 2011, 19:47
Lokalizacja: Ustroń

#21

Post napisał: Czesio » 06 paź 2012, 20:32

numerek pisze:
co ty tu wklejasz ?

wskaż dokładnie bo półślepy jestem najlepiej wklej odpowiedni tekst lub rysunek
napisałeś :
W katalogu mają takie, tylko krótsze:)
więc pokaż
Nawet nie kliknąłeś w ten link i nie chciało Ci się poszukać :(
Ja wiem, że tytuł jest: "śruby trapezowe" , gdybyś spojrzał, to zobaczyłbyś też nakrętki. Brązowe, stalowe, do wyboru, do koloru; nawet jest plik w formacie .pdf , w którym jest jasno jak byk, że mają też takie same śruby i nakrętki lewozwojne.

Cytat z tabelki:
NTrBO18x4Pdostępny Tr. 18 x 4 40 36 58 zł



Tagi:


mrozanski
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 807
Rejestracja: 06 lis 2006, 19:05
Lokalizacja: wlkp.

#22

Post napisał: mrozanski » 07 paź 2012, 00:00

bez wymiany sruby bedzie pasowało tylko w jednym miejscu w innym bedzie luz/bedzie sie zacierac.
A tak apropo nowej srubi i nakretki od sponsora to jakiego luzu osiowego mozemy sie spodziewac?[/quote]

Awatar użytkownika

panzmiasta
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 788
Rejestracja: 17 gru 2011, 18:13
Lokalizacja: MALBORK

#23

Post napisał: panzmiasta » 08 paź 2012, 21:38

Kolegom zapewne chodzi o problem ze zdjęcia poniżej , śruba jeszcze działa ale jakie to działanie ... Tu pytanko , da się kupić śrubę lewoskrętną "na metry " chodzi mi dokładnie o trapez 15mm o skoku 2mm , jakieś 300mm długości .

Obrazek
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam


pabloid
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1031
Rejestracja: 19 paź 2010, 18:53
Lokalizacja: ~ Kraków

#24

Post napisał: pabloid » 08 paź 2012, 22:27

panzmiasta pisze:15mm o skoku 2mm
takiej śruby nie kupisz niestety. Niedawno (w lecie) była na allegro.


tomcat65
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1193
Rejestracja: 15 lis 2009, 02:46
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

#25

Post napisał: tomcat65 » 09 paź 2012, 01:12

Tylko, że ta śruba to mi na skok 4mm wygląda. Albo mam coś z oczami :).

Awatar użytkownika

panzmiasta
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 788
Rejestracja: 17 gru 2011, 18:13
Lokalizacja: MALBORK

#26

Post napisał: panzmiasta » 09 paź 2012, 10:28

O k.. rzeczywiście :oops: , całe szczęście jest forum - dzięki za wyprowadzenie z błędu , dla twórcy tematu , jest z 3ech fachmanów na all , którzy robią śruby , nakrętki i inne pod wymiar klienta .
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam


tomcat65
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1193
Rejestracja: 15 lis 2009, 02:46
Lokalizacja: Olsztyn
Kontakt:

#27

Post napisał: tomcat65 » 09 paź 2012, 11:46

Ale mam oko :).
Żeby nie offtopić, pewnie była to normalna tr16x4. Skoro tyle zjadło z gwintu, to i na średnicy się też wytarło. A taką już kupisz bez problemu w odcinku 0,5mb najmniej. Podrzuciłbym kawałek na próbę, ale mam tylko prawe.


lukadyop
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1376
Rejestracja: 30 cze 2008, 21:10
Lokalizacja: szczecin

#28

Post napisał: lukadyop » 09 paź 2012, 13:01

Każdy się produkuje a autor nawet nie raczy napisał czy coś znalazł.


Autor tematu
konektorek
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 3
Posty: 35
Rejestracja: 12 lut 2012, 11:29
Lokalizacja: Polska

#29

Post napisał: konektorek » 09 paź 2012, 17:29

W planach mam kupno nakrętki trapezowej okrągłej i przerobienie jej.

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 4112
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

#30

Post napisał: tuxcnc » 09 paź 2012, 18:02

konektorek pisze:W planach mam kupno nakrętki trapezowej okrągłej i przerobienie jej.
To tak dla pełni wiedzy, gdyby gdzieś trochę zabrakło materiału, to brąz da się spawać tigiem.
Można z odciętego kawałka dolać w innym miejscu.

.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”