Wykonanie imaka szybkozmiennego (qctp)
-
forestgril
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 34
-
forestgril

Re: Wykonanie imaka szybkozmiennego (qctp)
A ile musiałbym tego kupić żeby 7 czy 8 uchwytow 40 razy60 razy 10 centymetrów tym zaoksydować? Tego hotoxu?
-
FTW
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 2
Trudno mi powiedzieć, może sprzedawca coś podpowie. Nie musisz robić roztworu z całego 1kg, można mniej, dopóki detale wychodzą czarne, to roztwór działa. Jak są brązowe, to roztwór już się zużył. W zależności od gatunku stali różnie może to wychodzić, ale jak masz wszystkie takie same to będą jednakowe.
-
forestgril

To nie dużo kasy na jedno oksydowanie jeśli wystarczy na 8 uchwytów to juz będzie bajerancko
Dzięki !
Dzięki !
-
jasiekk7
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 1
Kiedyś czerniłem HOTOXEM. O ile pierwszy wsad wychodzi dobrze to kolejne już nie bardzo. To jedno opakowanie na pewno wystarczy. Natomiast dość sporym problemem jest podgrzanie tego bez doprowadzania do wrzenia. Naczynia potem do wywalenia a i najciekawsze co zrobić z "wywarem" bo do ścieku tego wylać nie wolno.
Za 100zł netto czernią usługowo (takie przynajmniej ja znam - jest to cena minimalna i te 8 imaków na pewno w tym się zmieści - a pewnie i 20 by za tyle zrobili). Jakość lepsza, termin na drugi dzień, nie wdychasz dziadostwa i nie zastanawiasz się co z tym potem zrobić.
ps
kiedyś mi się pomylili i zamiast poczernić ocynkowali. Od tego czasu większość elementów cynkuję. Zabezpieczenie przed korozją na pewno lepsze.
Za 100zł netto czernią usługowo (takie przynajmniej ja znam - jest to cena minimalna i te 8 imaków na pewno w tym się zmieści - a pewnie i 20 by za tyle zrobili). Jakość lepsza, termin na drugi dzień, nie wdychasz dziadostwa i nie zastanawiasz się co z tym potem zrobić.
ps
kiedyś mi się pomylili i zamiast poczernić ocynkowali. Od tego czasu większość elementów cynkuję. Zabezpieczenie przed korozją na pewno lepsze.