Ani jedna ani druga nie jest warta 27 tyś.
To zależy od perspektywy z której patrzysz. Tum, jakby była gwarancja, że jest wszystko okej , że leżakowanie dziesiąt lat nie miało żadnego wpływu na parametry maszyny to nowa nieużywana polska maszyna nie jest warta 25k ?
Ile wg Ciebie powinna kosztować nowa TUM 25B aby była warta swojej ceny ? Jak dla kogoś maszyna nie spełnia kryteriów, których oczekuje i których potrzebuje do pracy to... żadnej ceny może być niewarta.
Chińczyk pewnie nie jest wart, ale ma gwarancję i lepsze parametry, waży swoje. A realia nowych maszyn są jakie są...
Inaczej :
Jak pisałem wcześniej , za cienki jestem aby rzetelnie prześwietlić używaną maszynę i stwierdzić, że jeszcze się na niej popracuje.
Lecz jak ktoś zna jakąś maszynę na sprzedaż godną polecenia , coś od 350 na łożem i max 1500 długości np jakaś CU400 albo CU 500
TUE 40 TUG40 TUD 40 , mieszka niedaleko takiej , może ją sprawdzić i DAĆ GWARANCJĘ NA PIŚMIE, że jest okej geometria , nie ciągnie stożka i jakie bicia, ona ma itd to ja jestem chętny. Nie jestem bogaty jak ktoś napisał , ale... nie jestem też komunistą
Niech napisze ile by takowa usługa kosztowała spiszemy umowę, rozliczymy się za taką usługę, nie ma problemu
Bo na pewno wolałbym mieć CU 400 niż tego chinola. I to tego było by dużo taniej. Na portalu wiadomym wisi u handlarza np CU500 za 18,5k Tylko co to jest ? Na pewno dzieło sztuki malarskiej Bo wisi już ho ho...