Ale trochę prób i dobierze się właściwe parametry.
jak w danym skupisku będzie pracować więcej palników , to trzeba pomyśleć nad doprowadzeniem gazu w czymś innym niż węże. Tylko nie w stalowej rurce tlen

Ale to już Twój pomysł ...
Jak pytałem moich hartowników to powiedzieli że nawet jak tylko hartują to i tak wprowadzają iewielką ilość węgla do atmosfery pieca bo samo nagrzewanie stali w piecu ją delikatnie odwęgla.cnccad pisze:acetylenowy na pewno szybciej , ale wprowadzi dużo węgla więc stal może stać się zbyt krucha.
wszystko zależy od metody hartowania. Hartowanie w piecu nie ma nic wspólnego z hartowaniem palnikiem , gdzie to palnik dosłownie pompuje węgiel do stali.IMPULS3 pisze:Jak pytałem moich hartowników to powiedzieli że nawet jak tylko hartują to i tak wprowadzają iewielką ilość węgla do atmosfery pieca bo samo nagrzewanie stali w piecu ją delikatnie odwęgla.cnccad pisze:acetylenowy na pewno szybciej , ale wprowadzi dużo węgla więc stal może stać się zbyt krucha.
Odnośnie palnika to jest w Lublinie gość co robi sam palniki, podobno dość dobre, jak coś to mogę dowiedzieć sie więcej.