1. frezarka ma byc 3D
2. konstrukcja budrzetowa, fundusze to max 1500zl, zalezy jeszcze od tego ile zarobie przez wakacje, moze troche wiecej
3. przeznaczenie - plytki drukowane, przednie panele wzmacniaczy audio i takie tam, bedzie wykozystywana do wszystkiego czego tylko sie da
4. wykonanie jak to tylko mozliwe wlasnymi rekami
5.
i kilka pytanek
1 konstrukcja drewniana nadaje sie do frezowana metalu? nie muwie tu o wielkich belkach ze stali tylko o malych, precyzyjnych wykonczeniach
2 gdzie i jakie kupic silniki krokowe? czym sie kierowac przy wyboze?
3 gdzie i jakie kupic wrzeciono? czym sie kierowac przy wyboze? ile kosztuje? jakie minimalne obroty powinno miec do obrobki stali?
4 strowanie - to samo co wyzej + czy sterownik ogranicza szybkosc dzialania? czy ktos kto liznol troche elektroniki da sobie rade z wykonaniem takiego sterownika od podstaw? (z gotowych schematow oczywiscie

5 w czym wykonuje sie projekty, jakie programy? jest jakis damowy program do obslugi takiego plotera? (jezeli nie poradze sobie z wykonaniem jakiegos pojektu na "sucho" to mazenia jeszcze poczekaja)
6 jaka dokladnosc mozna uzyskac (nie tracac na szybkosci) sredniaj klasy silnikami ktokowymi? (max 200zl sztuka, i tak jak dla mnie kosmiczna cena)
bede bardzo wdzieczny za udzielenie mi odpowiedzi na pytania i ewentulane wskazowki co do tego od czego zaczac(czytam forum i codziennie wiem wiecej)