zapis programu
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Na maszynę możesz wszystko wysłać nawet mp3 i avi. Jednak otworzysz na niej tylko pliki
Programy
Ale DXF tylko jeśli wykupiłeś taką opcję - możesz wtedy z DXF zrobić program bez pomocy programisty
TXT chyba też można
Programy
Kod: Zaznacz cały
w formacie firmy HEIDENHAIN
w formacie DIN/ISO
.H
.I'
pliki smarT.NC
Strukturyzowane unit-programy
opisy konturu
tabele punktów dla pozycji obróbki
.HU
.HC
.HP
Tabele dla
narzędzi
zmieniacza narzędzi
palet
punktów zerowych
punktów
presets
danych skrawania
materiałów narzędzi skrawających,
materiałów produkcyjnych
zależnych danych (np. punkty segmentacji)
.T
.TCH
.P
.D
.PNT
.PR
.CDT
.TAB
.DEP
Teksty jako
ASCII-pliki
pliki pomocy
.A
.CHM
dane rysunku technicznego jako
ASCII-pliki .DXF
TXT chyba też można

W rozmiarze siła: Hartford Blockbuster PRO-3210 - 3000x2100x1070,42kW,35t
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Co tu jest źle? przerabiam ćwiczenie, w którym mam wykonać kieszczeń. W ćw jest kieszeń z numerem 4, ale ja czegoś takiego nie mam w symulatorze.
Wchodzę: cycle def - kieszenie i czopy - i mam tylko cykle od 251 - 254, po przewinięciu górnego menu softkeye od 210-215. Gdzie jest ten cykl nr 4? Zrobiłem to cyklem 251 ale wyskakuje błąd "zbyt duży promień narzędzia". Próbuje zmienić promień ale to nic nie daje.
Pomóżcie
Wchodzę: cycle def - kieszenie i czopy - i mam tylko cykle od 251 - 254, po przewinięciu górnego menu softkeye od 210-215. Gdzie jest ten cykl nr 4? Zrobiłem to cyklem 251 ale wyskakuje błąd "zbyt duży promień narzędzia". Próbuje zmienić promień ale to nic nie daje.
Pomóżcie
- Załączniki
-
- Snap1.jpg (637.15 KiB) Przejrzano 544 razy
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Uważnie czytaj posty - 1 str. tego wątku: musisz wywołać w każdym trybie (Edycja, Obróbka, Symulacja) Tablicę Narzędzi, tylko tę właściwą (bo jest jeszcze jeden taki plik w folderze Demo), z folderu TNC.
Puściłem ten cykl w tym symulatorze (smarT.NC - nie znajdziesz cyklu 4) i poszło. Źle wpisujesz więc średnicę narzędzia albo nie aktywujesz Tablicy Narzędzi.
Puściłem ten cykl w tym symulatorze (smarT.NC - nie znajdziesz cyklu 4) i poszło. Źle wpisujesz więc średnicę narzędzia albo nie aktywujesz Tablicy Narzędzi.